Urban Cult
Izložbe
marketing

Auto(r) izložba o dizajnu automobila

U petak, 25. ožujka 2011. u 19 h, u HDD galeriji otvara se izložba najboljih radova Auto(r) natječaja za dizajn automobila i maketa automobila iz Istočne Europe, prema odabiru Dina Milića-Jakovlića. Izložba ostaje otvorena do 1. travnja.
Zanima vas dizajn automobila? Dođite za vikend 25.-26.3., 11.00-18.00 h, u ZPC (Ilica 10) na treći Auto(r), događanje posvećeno dizajnu automobila. Ulaz slobodan. Auto(r) započinje u petak 25.3., 19.00 h, u Hrvatskom društvu dizajnera (Boškovićeva 18, Zagreb) otvorenjem izložbe najboljih radova Auto(r) natječaja za dizajn automobila i maketa automobila iz Istočne Europe, prema odabiru Dina Milića-Jakovlića. Izložba ostaje otvorena do 1.4., ulaz je slobodan.

U subotu 26.3. 11.00-13.00 h po prvi puta na jednom mjestu naći će se predstavnici svih novih hrvatskih automobila (Dok-ing, Plumero i VST). Predstaviti će svoje projekte, govoriti o planovima za budućnost i problemima na koje nailaze.

26.3. 16.00-16.25 h Prisustvujte proglašenju pobjednika Auto(r) natječaja i poslušajte njegovu recenziju. Ponesite portfolije i posjetnice, jer slijedi Koktel s dizajnerima,16.30-18.00 h. Prilika da pokažete svoj rad profesionalcima i čujete recenziju svojih radova iz usta stručnjaka.

Auto(r) se bliži kraju u nedjelju 27.3. radionicom skiciranja automobila, 16.00-16.55 h, gdje Vam se pruža jedinstvena prilika da naučite trikove dizajnerskog posla. Posljednje događanje je svjetski poznati Sketch Fighter najvećeg portala za dizajn automobila, Cardesign.ru. Do sada uvijek organiziran na Internetu, Sketch Fighter se po prvi puta u Zagrebu događa „offline“.

17.00-18.00h, 10-15 natjecatelja dobiti će zadatak na koji će morati u roku od jednog sata odgovoriti dizajnom predstavljenim skicom. Ne propustite priliku pokazati svoju vještinu sudjelujući u nadmetanju u skiciranju automobila.

Tema ovogodišnjeg Auto(r)-a je „Europa - Zapad susreće Istok“. Hrvatska, kao srednjoeuropska država, na razmeđi je Zapadne Europe zasićene automobilima i Istočne Europe željne automobila čije tržište neprekidno raste već 20 godina. U skladu s time, tema Auto(r) natječaja je „Dizajnirati novi tip automobila za države u tranziciji 2020. godine“. Auto(r) je mjesto susreta i razmjene ideja ove dvije regije.

Tijekom vikenda 11 dizajnera automobila i predstavnici specijaliziranih medija iz cijele Europe govoriti će na Auto(r) konferenciji stvarajući jedinstveni think-tank. 2009. i 2010. Auto(r) konferencija o dizajnu automobila bila je najveće takvo događanje u Europi i najvažnije događanje posvećeno produkt dizajnu u Hrvatskoj.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Najvažniji govornici:
1. Paolo Martin - dizajner mitskog Ferrarija Modulo (1970.) prićat će o ovom automobilu koji i 40 godina kasnije izgleda kao da je došao iz budućnosti.
2. Vasiliy Kurkov - najposjećeniji portal za dizajn automobila je ruski Cardesign.ru. Kurkov je direktor ovog medija koji se na nov i uzbudljiv način bavi automobilima.
3. Miroslav Dimitrov - Lotus je u srcima svih ljubitelja automobila, ali dizajn im nikada nije bio jača strana. Prije 6 mjeseci izbacili su 5 koncepata kako bi promijenili sliku o sebi u njihov nastajanju sudjelovao je i Dimitrov.
4. Giancarlo Perini - Urednik za Europu Car Stylinga, najstarijeg i najpoznatijeg časopisa za dizajn automobila.
5. Georg Gedl - prvi profesionalni dizajner automobila iz Jugoslavije.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble