Urban Cult
Glazba
marketing

Kultur Shock u Osijeku

Kultur Shock nastupaju u Mini teatru u Osijeku 12. 4. i 14. 4. u Zagrebu u klubu Boogaloo.
Kultur Shock doslovno radi kulturni šok nepripremljenim ušima svojom kombinacijom punka i melodioznosti, žestine i emocija. Neuobičajen sastav instrumenata koji čine bubanj, gitara, bas, vokali, truba, violina, saksofon i klarinet, te iznimna predanost i scenska energija svih članova sastava iz Seattlea, podcrtana balkanskim utjecajima, zaslužna je što su njihovi koncerti zanimljivi i nepredvidljivi. Uostalom, nastupaju na mnogim europskim festivalima i po renomiranim klubovima. Razlog tome je balkansko-američki štih šesteročlanog banda kojeg predvodi Srdjan Gino Yevdjevich, koji je u nekadašnjoj Jugoslaviji bio pop zvijezda, poznatiji pod imenom Gino Banana.

On je, nakon što je cijeli početak 90-ih proveo u okupiranom Sarajevu i sa tamošnjom „rajom“ producirao sarajevsku verziju mjuzikla „Kosa“, uz pomoć renomirane američke glazbenice i aktivistkinje Joan Baez emigrirao u Sjedinjene Američke Države i u Seattleu 1996. godine osnovao Kultur Shock. Otada se njihov zvuk neprestano mijenjao i razvijao, a uz pomoć ljudi poput basista Nirvane Krista Novoselica, te posebno pjevača Dead Kennedy´s Jella Biafre potpisali su ugovor s nezavisnom diskografskom kućom Kool Arrow Records iz San Francisca kojoj je vlasnik Billy Gould, basist legendarnih Faith No More. U suradnji s Billyjem, Kultur Shock je izdao tri albuma.
ks_poster-txt.jpg
Iako su Kultur Shock oduvijek uspoređivali sa System of a Down, koji su također njihovi štovatelji, posebno njihov frontmen Serj Tankian, te povremenim partnerima s turneja Gogol Bordello, oni se danas teško mogu uspoređivati jer je Kultur Shock razvio svoj specifičan balkansko-zapadnjački stil koji se ne može nikako uniformirati, čak niti ugurati u postojeće žanrovske obrasce.

Njihov najnoviji album MINISTRY OF  KULTUR producirao je legendarni producent iz Seattlea Jack Endino. Riječ je o dosad najzrelijem i najinovativnijem studijskom ostvarenju kojega između ostalih karaktriziraju angažirane političke poruke i anarhična beskompromisnost. Frontmen i autor većine tekstova Gino Yevdjevich uostalom sam kaže: ˝Kultur Shock ne pjeva o cvijeću i slomljenim srcima, nego o svakodnevici i vjeri da će biti bolje. Ili lošije. Punk izražava našu volju da se borimo za vlastita uvjerenja, balkanske su melodije dio našeg habitusa kojega i predstavljamo, a metalni riffovi su naš način pobune protiv stroja.˝ A Jello Biafra je za njih jednostavno rekao: ˝Ovako bi trebao zvučati pravi punkrock˝.  

Pretprodaja karata kreće 28.ožujka po cijeni od 50kn, na dan koncerta 70kn.
Pretprodajna mjesta: Caffe Bar Amsterdam, Osijek Barcelona Pub, Osijek Mini Teatar, Osijek  

Novi album poslušajte na
http://kulturshock.bandcamp.com/album/ministry-of-kultur.
Službena stranica
: www.kulturshock.com
Facebook
: www.facebook.com/kulturshockband
MySpace
: www.myspace.com/kulturshock
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble