Urban Cult
Film
marketing

Dokumentarac o prvom Gagarinovom letu u svemir

Snimljen je dokumentarni film o povijesnom prvom letu čovjeka u svemir koji je trajao svega 108 minuta. Juri Gagarin je postao prvi čovjek koji je poletio iznad Zemljine atmosfere 12. travnja 1961. godine.
Na međunarodnoj svemirskoj stanici napravljeni su snimci onog što je Juri Gagarin vjerojatno mogao vidjeti na svom povijesnom letu oko Zemlje 1961. godine.

Dokumentarac FirstOrbit sljedećeg će mjeseca, na godišnjicu lansiranja, imati premijeru na YouTubeu kako bi se proslavila 50-godišnjica ruskog pothvata. Iako ne postoje originalne snimke iz kapsule Vostok 1 u kojoj se Gagarin nalazio, postoji audio snimka njegovih komentara.

Njegov glas se sad montirao uz odgovarajuće snimke snimljene sa svemirske stanice koja je prošla putem koji je sličan njegovoj putanji, prenosi net portal. Svemirska stanica ipak nije mogla napraviti vjernu kopiju leta jer se ne može toliko približiti polovima kao Gagarinova kapsula.

"Kad spojite te snimke i uzbuđenje u njegovom glasu, to postaje stvarno čudesno,' rekao je redatelj filma i povjesničar svemirskih letova dr. Chris Riley za BBC.  Juri Aleksejević Gagarin postao je prvi čovjek koji je putovao iznad Zemljine atmosfere nakon što su ga lansirali s Tjuratama (danas Baikonur kozmodroma) u Kazakhstanu točno u 6:07 sati po GMT-u, 12. travnja 1961. godine.

Na svom 108-minutnom letu oko Zemlje ispod sebe je vidio tadašnje Sovjetske republike, Pacifički ocean, Južnu Ameriku, Atlantik i Afriku, a zatim se opet vratio na tlo u blizini grada Engelsa u jugozapadnoj Rusiji.

Gagarin se u zemljinoj orbiti nalazio na visini od 302 kilometra i putovao je brzinom od gotovo 29.000 kilometara na sat.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble