Urban Cult
Film
marketing

Preminula Elizabeth Taylor

Hollywood je danas ostao bez jedne od svojih najvećih diva - glumice Elizabeth Taylor. Glumica je preminula u 80. godini života u bolnici Cedars-Sinai u Los Angelesu okružena svojom djecom i unucima.
Jedinstvena Liz već je godinama bila lošeg zdravlja, a poznato je kako je u životu imala više od 30 operacija. Posljednje komplikacije pojavile su se zbog srčanih problema.

- Moja je majka je bila izvanredna žena koja je živjela život pun strasti, humora i ljubavi. Uvijek ćemo biti ponosni na sve što je postigla u svojoj profesiji, humanitarni rad i borbu protiv AIDS-a. Bila je iznimno hrabra i poduzetna žena koja je naš svijet učinila puno ljepšim. Uspomena na nju nikad neće izblijediti, njen duh će biti vječno među nama, a njena ljubav u našim srcima, napisao je u izjavi sin Elizabeth Taylor Michael Wilding.

Elizabeth Taylor osvojila je dva Oscara, a u životu je bila poznata po svojih osam brakova i ekscentričnom ponašanju. Rođena je 1932. Iako su roditelji bili Amerikanci, Elizabeth Taylor rodila se u Hampsteadu, imućnoj četvrti sjeverozapadnog Londona. Otac Francis bio je trgovac umjetninama, a majka Sara bivša glumica izrazito teške naravi. Majka je poticala njenu karijeru, tako da već u trećoj godini pohađa satove baleta.

Na filmu je debitira s devet godina u filmu Lassie. Prvog Oscara dobila je 1960. godine za film Butterfield 8, gdje joj je partner bio tadašnji muž Eddie Fisher, a drugog šest godina kasnije za film Tko se boji Virginije Woolf (partner joj je bio tadašnji muž Richard Burton). Glumila je i Kleopatru, a osim dva osvojena Oscara, za tu nagradu nominirana je još četiri puta.

Glumila je od 1942. do 2003. godine, prenosi Večernji list. Udavala se osam puta za sedam supruga. Ima četvero djece, dva sina i dvije kćeri, a baka je postala u 39. godini. Nagradu za životno djelo dobila je 1997. godine, a 2000. i naslov Dame Britanskog carstva.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble