Urban Cult
Glazba
marketing

Lee ''Scratch'' Perry & The Upsetters u klubu Boogaloo

Najavljeni koncert će se održati u klubu Boogaloo 29. 4. kao službena promocija festivala 9. Seasplash (21.-24.07., Monumenti, Pula) i 4. Outlook festivala (1.-4.09., Fort Punta Christo, Štinjan/Pula)
"Lee "Scratch" Perry opravdano nosi epitet jednog od najdugotrajnijih i najoriginalnijih reggae producenata i izvođača svih vremena. Započeo karijeru početkom 60-ih kao pjevač i inžinjer Studio One-a (Kingston, Jamaica) u vlasništvu Sir Coxsone Dodd-a, dok su u njemu nastajali klasici Wailers-a poput African Herbsman i Soul Revolution. Njegova kreativnost koja graniči sa genijalnošću do punog izražaja dolazi kroz solo albume '70-ih godina, koju kroz različite dimenzije i na više razina nadalje održava do današnjih dana. Kao pionir reggae-a Lee "the Upsetter" Perry surađivao je sa nizom antologijskih imena, od Heptones-a preko Skatalites-a do Clash-a, a kao jedna od važnijih stvari pripisuje mu se kumovanje pri povezivanju Bob Marley-a, Peter Tosh-a i Bunny Wailer-a saBarnet Brothers-ima (Carley-em i "Familyman-om" koji su činili jezgru tadašnjih the Upsetters-a), što je rezultiralo stvaranjem najvećeg benda u povijesti reggae-a: Bob Marley & the Wailers-a.

Lee Perry najzaslužniji je za revolucionarnu inovativnost kroz studijsko "dub" produciranje. Način na koji je prvi u povijesti koristio zvučne (echo, reverb, delay, itd.) efekte i "rewind" tehniku, otvorio je novu dimenziju u reggae-u, zarazio mase i ostavio neizbrisiv trag, te kroz nadolazeća razdoblja utjecao na mnoštvo producenata, autora i izvođača, što je sa lakoćom prepoznatljivo i u recentnim trendovima plesne i elektronske produkcije. Prilici da ovu legendu vidite uživo pridodana je službena promocija najvećeg regionalnog i najvećeg europskog festivala koji prezentiraju stilove proizašle iz karipskih korijena i ine moderne pravce vezane uz bass glazbu i sound system kulturu:
9. Seasplash (21.-24.07., Monumenti, Pula) i 4. Outlook festivala (1.-4.09., Fort Punta Christo, Štinjan/Pula). Prije i poslije koncerta večer će upotpuniti nastupi domaćih izvođača, stalnih suradnika predstavljenih festivala, sa velikim party-em na 2 floora i stilovima u rasponu od tradicionalnih (reggae, dub, dancehall, itd.) do modernih (drum'n'bass, dubstep, breakbeat, itd.), unutar kojih se dobar dio pojavljuje inspiriran Lee Perry-vim radom ili barem kao "posljedica" njegova nasljeđa. 
Popis domaćih izvođača i više informacija o festivalima uslijediti će u idućim obavijestima.  
Ulaznice u prodaji od ponedjeljka 21.03. potražite u sistemu: Eventima - www.eventim.hr, Boogaloo Club-u – Grada Vukovara 68, Kingston record shop-u - Radićeva 3, po cijeni od:
  • 120 kuna - fan price do 01.04.
  • 140 kuna - pretprodaja od 1.04.
  • na dan koncerta: 160 kuna
  • party na 2 floor-a nakon koncerta (od 00:00 h): 40 kuna
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble