Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvoren natječaj Festivala fotografije Organ Vida

Organ Vida, jedinstveni međunarodni festival fotografije, održat će se po treći put u prostorijama kluba Studentskog Centra u Zagrebu od 19. do 21. svibnja.
Organ Vida ponovno će okupiti ljubitelje fotografije na jedinstvenom festivalu. Tema ovogodišnjeg festivala je "O ljudima". U sklopu nadolazećeg festivala otvoren je javni natječaj za najbolje fotografije.

Natječaj je otvoren od 15. ožujka do 1. svibnja, a na njega se mogu prijaviti svi punoljetni državljani Republike Hrvatske, kao i inozemni autori. Najboljih 50 fotografija, prema odluci stručnog žirija, bit će izloženo na festivalu u Zagrebu, u galerijama većih hrvatskih gradova te susjednih zemalja.

Prvo gostovanje postava bit će krajem svibnja u Novom Sadu na međunarodnoj konferenciji za tisak, dizajn i fotografiju - PDP Convention.  

Organ Vida trajat će 3 dana, a kao i svaki put do sada ugostit će vrhunske stručnjake iz područja fotografije.  

U sklopu festivala održat će se i fotografske radionice, predstavljanja mladih autora, okrugli stol te tulumi s DJ-ima. Ulazak na festival, kao i popratni programi, su besplatni.  

Cilj festivala je promoviranje fotografske kulture, jačanje fotografske scene i prezentiranje autorskih radova publici.
Propozicije natječaja i upute za prijavu  

Fotografije se šalju putem on-line prijavnice. Prijave moraju sadržavati tražene podatke o autoru i fotografije s kojima se prijavljuju. Za potrebe prijave šalju se fotografije manjih dimenzija dok će se velike rezolucije tražiti naknadno od autora čije fotografije budu odabrane za izlaganje.

Važno je imati originale fotografije koje će se moći pripremti za tisak za potrebe izložbe (300 dpi, 75x50 cm, 50 x50 cm).  

Fotografije za prijavu na natječaj šalju se u dimenzijama do 1000 px po dužoj stranici, 72 dpi u JPG formatu.  Moguće je poslati do 5 fotografija , kao pojedinačne ili u kolekciji. Pojedinačnih je moguće poslati do 5 komada, a kolekciju čine minimalno tri (3) fotografije. Postoji i mogućnost slanja kombinacije jednog serijala i/ili dvije pojedinačne fotografije, odnosno jednog većeg serijala od 5 fotografija itd.  

Fotografije je potrebno nazvati na sljedeći način: ime-prezime-redni broj.jpg, ukoliko se radi o pojedinačnim fotografijama, a ukoliko se radi o kolekciji tada je fotografije potrebno nazvati: ime-prezime-kol-redni broj.jpg  

Natječaj traje od 15. ožujka 2011. do 1.svibnja 2011. zaključno do ponoći toga dana. Imena autora odabranih za izlaganje bit će objavljena na internet stranicama Organ Vida petog dana nakon završetka natječaja (5.svibnja.2011.).  

Fotografije poslane na natječaj ne smiju se obilježavati vodenim žigovima, potpisima, oznakama i nekim drugim identifikacijskim obilježjima autora. U suprotnom bit će diskvalificirane.  

Kriteriji za odabir fotografija su estetika, originalnost, kreativnost, poruka, inovativnost, atraktivnost, stil, umjetnički dojam, cjelovitost, tehnika izvedbe i kvaliteta.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble