Urban Cult
Film
marketing

Dani hrvatskog filma u SC-u

Jubilarni  20. Dani hrvatskog filma održavat će se u Studentskom centru (Kino SC, Teatar &TD, MM centar, Klub SC) od 04. do 09. travnja 2011. godine.
Programski selektori, Danilo Šerbedžija za igrani film, Tomislav Čegir za dokumentarni film, Darko Kreč za animirani film, Damir Čučić za eksperimentalni film, Ilko Čulić za namjenski film i glazbene spotove te umjetnički savjetnik ovogodišnjih Dana, filmski kritičar Dean Šoša, na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili službeni program konkurencije.  

Ove godine na adresu DHF-a, stigla su ukupno 232 naslova.   U konkurenciji za nagrade Ocjenjivačkog suda 20.DHF-a, kojega ove godine čine Alemka Lisinski, Radislav Jovanov Gonzo i Ante Tomić (Velika nagrada DHF-a, …), te za nagrade „Oktavijan“ (HDFK), „Jelena Rajković(HDFR), „Zlatna Uljanica“ (Glas Koncila), kao i za  Nagradu publike (Visoka politehnička škola u Zagrebu), u svim kategorijama natjecat će se ukupno 115 filmskih naslova.  U kategoriji igranog filma za titulu najboljeg borit će se 17 uradaka, u kategoriji dokumentarnog 16 te u kategoriji animiranog također 16 naslova.  Konkurenciju za najbolji eksperimentalni film čini 15 uradaka, a za namjenski njih 26, dok se za najbolji glazbeni spot bori 25 uradaka. Također, dodijelit će se i nagrada „Salona odbijenih“ za najbolji prijavljeni film koji nije uvršten u konkurenciju.  

Raspored projekcija filmova u konkurenciji kao i popis svih prijavljenih filmova možete potražiti na web stranici festivala www.sczg.hr/dhf.  

Sve
čano otvorenje 19.DHF-a, održat će se 4.travnja u Kinu SC s početkom u 20.30h.  

U popratnom programu pozivamo vas na Kritične dane, radionicu filmske kritike te Market ideja, pitching forum namijenjen upoznavanju i suradnji potencijalnih autora, redatelja te produkcijskih kuća. Kućni reklamni video- KRV, program je na kojem će se u opuštenoj atmosferi Kluba SC prikazivati reklame nastale u privatnim produkcijama, a najbolje ćemo nagraditi. Također će biti prikazani filmovi s prošlogodišnjeg Pula film festivala u programu pod nazivom „Mala pula“, ali i filmovi o skate kulturi u programu „Skate pool kino“. Velika legenda Mario Kovač, sa svojom ekipom poziva vas na filmski kviz “Kako je počeo quiz na mom otoku”.  

Ove godine će na Danima prvi put biti organiziran kultni Maraton kratkog filma, projekt koji okuplja zainteresirane filmaše, a njihove uratke, snimane tijekom Dana, moći ćete vidjeti na projekciji posljednjeg dana festivala. Program “Kutak za trenutak” predstavit će nagrađene animirane i eksperimentalne filmove iz proteklih festivalskih izdanja. Odabrala kuratorica Marta Kiš.  

Također dođite popratiti homage o “Tomislavu Gotovcu!”, program posvećen Vatroslavu Mimici, ovogodišnjem dobitniku Oktavijana HDFK-a za životno djelo, tribinu prisjećanja na 1. DHF te program posvećen sjećanju na nedavno preminulog Miroslava Mikuljana.  

Ulaz na sva doga
đanja je besplatan.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble