Urban Cult
Izložbe
marketing

Arhipelag slikara i književnika Davora Vukovića

Izložbu Arhipelag otvoriti će u četvrtak, 17. ožujka u 19.00 sati povjesničarka umjetnosti Višnja Slavica Gabout, prof., koja je napisala predgovor katalogu.
Stihove autora prigodno će govoriti dramski umjetnik Joško Ševo.  
Za likovni postav izložbe zaslužni su Marija Grubišić i akademski slikar Srećko Planinić, koji je ujedno i urednik kataloga, autor Vukovićeva životopisa, oblikovanja pozivnice, kataloga i plakata.

Izložba je otvorena do 21. travnja 2011. godine.

U Izložbenom prostoru Porezne uprave u Zagrebu slikar i književnik Vuković izlaže nove slike u tehnici akrila na platnu, pod nazivom Arhipelag, s kojima se po prvi put predstavlja hrvatskoj javnosti. Pedesetak izloženih slika iz ciklua „Arhipelag“, izrađen u tehnici akrila na platnu, dimenzija od 50x70cm do 140x160cm, nastale su od 2010. do 2011. godine.  

Nakon predstavljanja svoje prve monografije pod naslovom Darko Glavan / Davor Vuković u muzeju Mimara u travnju 2010. godine, koju su hrvatskoj javnosti predstavili urednik monografije, akademik Tonko Maroević i dr. Mirjana Repanić-Braun, Vuković je skupno u dva navrata  izlagao u New Yorku i to u lipnju na Inter Imago New York, izložbi hrvatskih slikara u MC Gallery u organizaciji agencije Peti element iz Splita, i drugi put u Ico gallery, Chelsea, New York, u srpnju na izložbi pod nazivom Heat.  

Nakon toga, samostalno izlaže u zadarskom Arsenalu i Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu.   U siječnju 2011. godine, akademska slikarica Elisabeth Ochsenfield iz Heidelberger Akademie izložila je radove 66 svjetski renomiranih slikara na izložbu pod nazivom Breze u Art Museum u Temišvaru, među kojima je i Vukovićev rad.       
 
Davor Vuković
dobitnik je Plakete grada Zagreba za slikarstvo (1985.) i Plakete grada Zaprešića za književnost (2004.)   Predstavljao je Hrvatsku samostalnim izložbama u Londonu  (Veleposlanstvo RH-1999.), Lyonu (Festival Europskih kultura-Organizacija: Francuski institut, Zagreb-1999.) i Zürichu  („Hrvatska priča“- 2003.), kao ina skupnim izložbama eminentnih domaćih i svjetskih slikara, u tri navrata u New Yorku  (2009. – 2010.)  

Do sada su izišle njegove četiri grafičke mape.  

U 2010. u muzeju Mimara u Zagrebu predstavljena je njegova prva monografija pod nazivom Darko Glavan / Davor Vuković. Urednik monografije je Tonko Maroević.  

Izdane su i dvije zbirke poezije (Gatara u izdanju Matice hrvatske Zaprešić-2004. i Oslanjam se na tišinu u izdanju Naklade Ceres-2007.)  

Član je HDLU-a i LIKUM-a. Pridruženi  je član Hrvatskog društva skladatelja.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble