Urban Cult
Cool tura
marketing

Nu:Write Theatre Festival

Nu:Write Theatre Festival, festival nove drame, koji je svoje prvo uspješno izdanje imao u studenome prošle godine, nastavlja s novim kazališnim projektima u suorganizaciji s Kulturom promjene, a prvi na redu je “PLAYlista”: omnibus od 9 kratkih drama na temu glazbe “Novog vala”, koji će  premijeru doživjeti 8. ožujka u MM Centru zagrebačkog SC-a.
Glazbeni hitovi Haustora, Azre, Zabranjenog pušenja, Idola i EKV-a tako će po prvi put dobiti i svoje kazališno utjelovljenje.    

Nu:Write nastavlja osvježavati domaću kazališnu scenu nekonvencionalnim predstavama, jer “PLAYlista” je nastala kao spoj tekstova mladih neafirmiranih pisaca pristiglih putem natječaja, kao i onih naručenih od već uspješnih pisaca. Svima je zadatak bio isti - da izaberu svoju omiljenu pjesmu iz perioda jugoslavenskog “Novog vala” i napišu kratku dramu inspiriranu njome, ali u trajanju ne dužem od same pjesme. Uprizorenja njihovih drama nastat će intenzivnim radom u svega pet dana.    
Marko_Cindric-txt.jpg
Marko Cindrić
"PLAYlistom smo spojili iskusnije pisce od kojih su neki jugoslavenski “Novi val” i sami proživjeli s piscima mlađe generacije, koji o tom famoznom “Novom valu” samo slušaju i konzumiraju njegovu ostavštinu, uglavnom kroz glazbu; spoj glasova iz kojeg će, vjerujem, izaći nešto zanimljivo. U području glazbe i umjetnosti to je vrijeme u kolektivnom pamćenju ostalo upamćeno kao "zlatno doba" baš zato jer odonda nismo imali bendove poput Azre, EKV-a, koji su govorili istinu, bez straha, stvaraoce koji su, unatoč tome što su živjeli pod režimom, svoju kreativnost ispoljavali gdje god su stigli i stalno u tome probijali granice, svoje sredine i svoje vlastite. Taj period i danas objedinjuje mlade na Balkanu kroz zajedničko naslijeđe. Tko zna, možda je scena spremna za novi “Novi val", kazao je glumac Marko Cindrić, umjetnički direktor Nu:Write Festivala i idejni začetnik predstave “PLAYlista”.
Uz “nove” dramske pisce Lanu Brčić i Beatrice Kurbel, “PLAYlisti” će tako svoj doprinos dati i ponajbolji ovdašnji pisci Marinko Koščec, Ivor Martinić, Ivana Gudelj, Diana Meheik, Jordan Cvetanović, te redateljice Irena Čurik, Morana Foretić, Iva Srnec, Renata Carola Gatica, Ivana Čoh, glumci Csilla Barath Bastaić, Miran Kurspahić, Marija Tadić, Ivana Krizmanić, Vladimir Tintor i drugi.

Osim dramskih tekstova, jedan od dijelova predstave činit će neverbalni, plesni komad britanske koreografkinje Laure Kriefman koja je na prošlogodišnjem Nu:Write Festivalu sudjelovala kao umjetnička producentica uzbudljivog londonskog West End kazališta Tristan Bates.  

Nakon praizvedbe 8. ožujka, PLAYlista će se izvesti još 9., 11. i 12. ožujka. Svi zainteresirani kartu mogu kupiti na blagajni &TD-a po cijeni od 30 kuna. (i uz predočenje ixice za  studente 15kn).
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble