Urban Cult
Izložbe
marketing

Stručnjak za starine tvrdi da je otkrio izvorni Michelangelov kip

Američki stručnjak za starine Roy Doliner tvrdi da ima dokaz da je kip od pečene gline, slučajno pronađen na dnu kartonske kutije kod jednog talijanskog antikvara, Michelangelu bio pokusni model za njegovu slavnu "Pietu".
"Kada sam ugledao kip, od ljepote sam zanijemio. To je neizrecivo umijeće", priča Doliner koji je ovog tjedna u Rimu predstavio knjigu o tom otkriću.

On tvrdi da mu je odmah bilo jasno da se radi o originalnom Michelangelu i suprostavio se talijanskim stručnjacima koji su kip Djevice koja na koljenima drži Kristovo tijelo skinuto s križa pripisali renesansnom kiparu Andrei Bregnu.

Doliner drži da je mladi Michelangelo taj pokušaj u pečenoj glinu napravio prije početka rada u mramoru remek djela koje se danas nalazi u Bazilici Svetog Petra.

Neki talijanski povjesničari umjetnosti ostaju pri tezi da se radi o Bregnovu djelu koje je nadahnulo Michelangela, a Doliner tvrdi da Bregno, specijaliziran za grobnice kardinala, nikada nije radio u pečenoj glini već je skicirao zamisli.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble