Urban Cult
Glazba
marketing

Petar Dundov i prijatelji

U petak 25. veljače, u klubu Sirup održati će se još jedna edicija programa Petar Dundov i prijatelji, ovaj put obogaćena i live nastupom mladog house producenta – Homeboya. Repriza prvog gostovanja programa pripala je Novellu.
Petar je ponovno okupio ugodno društvo mladih domaćih DJ-a i producenata zbog kojih je ovaj koncept glazbenog druženja s prijateljima i tako dobro prihvaćen.  

Homeboy (Burek, Home Made Electronica, Speak Rec., Zagreb)

Homeboy je jedan od rijetkih house producenata koji se drži klasičnog pristupa pri razvijanju forme spomenutog žanra, obzirom da se njegov stil neprestano nadograđuje ispreplitanjem eksperimentalnih i modernih formi s klasičnim elementima. Do sada je izdavao za domaće etikete Burek i Home Made Electronica, ali i Speak Recordings iz New Yorka, a uskoro se očekuje i izdanje za britanski Hypercolour. Iza pseudonima Homeboy stoji Marko Pelaić, koji je svoj glazbeni razvoj započeo svirajući bubnjeve u bendovima te kao član glazbenih projekata na području Hrvatske i Njemačke. Studirajući na SAE u Frankfurtu imao je priliku čuti samo najbolje izvođače elektronske glazbe tijekom redovitih izlazaka u Robert Johnson klub u Offenbachu, a njemačka house scena iznimno je utjecala na njegov glazbeni razvoj. Po završetku studija seli se u Zagreb u kojemu radi kao tonski majstor i glazbeni producent, a 2010. nominiran je i za najvažniju hrvatsku diskografsku nagradu Porin.

Homeboy uvijek svira live. Za nastupe mu je dovoljan laptop priključen na različite syntheve, ritam mašine i efekte. Njegovi setovi najčešće su opisani kao eklektično putovanje kroz svijet elektronske glazbe. Obzirom da na stvaranje glazbe gleda kao na “nestanak sa Zemlje i povratak s nečim lijepim”, kvaliteta i zanimljivost njegova poigravanja sa žanrovima sasvim je neupitna.  

Novell (Ekstrakt, Zagreb)

Danijel Dravinac
a.k.a. Novell poznat je kao pristojan zagrebački dečko, a ruku pod ruku s njegovim savršenim manirama ide i istančani glazbeni ukus. Za elektronsku glazbu počeo se interesirati vrlo mlad, skupljajući iskustva u nebrojenim klubovima, formirajući svoj glazbeni stil koji se nikada nije ograničavao na samo jedan žanr. Kao DJ oslanja se na vlastitu intuiciju kod selekcije glazbe, i na taj način odvodi publiku na zanimljiv put od suvremenih minimalističkih zvukova sve do klimaksa uz eksplozivni techno ritam. Od ovog dugogodišnjeg Petrovog prijatelja dame iz prvog reda mogu očekivati 'kisdihand'.    

Petar Dundov i prijatelji @ Sirup
petak, 25.2.2011.
Klub Sirup, Donje svetice 40, Zagreb  

Petar Dundov
(Music Man)
Homeboy
(Burek, Home Made Electronica, Speak Rec.)
Novell (Ekstrakt)  

Ulaz: 30 / 40 kn
Happy hours (50% jeftinije piće): 23h – 01h
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble