Urban Cult
Cool tura
marketing

Razriješena tajna Mona Lise

Carla Glori tvrdi kako se Mona Lisa zapravo zove Bianca Giovanna Sforza te je živjela u talijanskom gradiću Bobbiju, kojeg je Da Vinci često posjećivao.
Talijanska povjesničarka umjetnosti, Carla Glori, tvrdi kako je napokon riješila enigmu tajanstvene žene koja je pozirala za sliku 'Mona Lisa' Leonarda Da Vincija. Kaže kako je zaključila da je žena na slici zapravo Bianca Giovanna Sforza, kći plemića Ludovica Mora, koji je prije 500 godina vladao gradićem Bobbijom. Da Vinci je taj gradić posjećivao vjerojatno zbog njegove poznate knjižnice, prenosi 24 sata.
Most na slici
- Most u pozadini slike, iza Mona Lisina lijeva ramena, zapravo je Ponte Vecchio, koji se proteže preko rijeke Trebbije u Bobbiju - ističe Glori. Povjesničarka umjetnosti smatra kako su simboli u Mona Lisinim očima zapravo slova S i G. Slova je prošlog mjeseca uz pomoć specijalnih povećala u Mona Lisinim očima uočio povjesničar umjetnosti Silvano Vinceti. Glori kaže kako su to slova koja korespondiraju s inicijalima Biancina drugog imena Giovanna i prezimena Sforza. 
Broj 72 koji prema tumačenju označava godinu nastanka slike
Povjesničarka umjetnosti je pronašla i objašnjenje za broj 72, koji se vidi u pozadini slike. Naglasila je kako ta brojka korespondira sa 1472. godinom, kada je poplava rijeke Trebbije uništila most Ponte Vecchio, piše Daily Mail. Povjesničarka umjetnosti Carla Glori inače je i autorica knjige 'Enigma Leonardo'.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble