Urban Cult
Glazba
marketing

Regionalna turneja 'Plavi avion'

Darko Rundek, umjetnik i legendarni frontmen nekadašnje grupe Haustor, već desetljećima oduševljava svojom neiscrpnom kreativnošću te nakon sedamanaest albuma izdaje svoj osamnaesti album, ovaj put u izvedbi  Rundek Cargo Trija.
"Plavi avion" naziv je regionalne turneje ali i samog albuma koji će prvo predstaviti publici u Bosni i Hercegovini. Izlazak albuma kojeg odlikuje akustični i intimni doživljaj, planiran je za sam kraj studenog, u trenucima završetka bosanskohercegovačke turneje. To znači da će publika Banja Luke, Mostara, Tuzle i Sarajeva imati veliku čast jer će biti prvi koji će uživo čuti kako pjesme s "Plavog aviona", uz naravno mnoge stare hitove Darka Rundeka, zvuče uživo.
Rundek Cargo Trio nedavno se vratio sa švedsko-norveške turneje. Nastupili su u Oslu, Malmö i Göteborgu te istovremeno osvojili tamošnju publiku i dobili poziv za još jednu turneju krajem 2011. godine.

Nakon povratka u naše krajeve, Trio je radio na materijalima za novi album dok je Darko istovremeno osmišljavao glazbu za Mirror Game cie ACT u režiji Andrewa Wilsona, glazbu za animirani film Ornament duše, Zagreb film, u režiji Irene Jurkić Pranjić te glazbu za dokumentarni film s radnim naslovom Ratni reporter, u produkciji zagrebačkog Factuma i režiji Silvestra Kolbasa.  

Rundek Cargo Trio u BiH održat će nekoliko koncerata i konferencija za medije nakon čega će uslijediti dva koncerta u Zagrebu sredinom prosinca te dva nastupa u Beogradu, 22. i 23. prosinca. Novi album, koji ima akustičniji zvuk i odiše intimom, ali s prepoznatljivim Rundekovim senzibilitetom sigurno će zaintrigirati njegove obožavatelje i otvoriti vrata novim ljubiteljima njegove nenametljive i ingeniozne glazbe.

Duh Carga je na ovom albumu preuzeo novi oblik pod nazivom Rundek Cargo Trio u kojem pokraj lidera nastupaju violinistica Isabel i Dušan Vranić – Duco na klavijaturama i perkusijama. Ova postava u kojoj učestalo nastupaju, dovodi publiku u bliskiji kontakt s glazbom i glazbenicima te odvodi u trans.  

Koncerti u Bosni i Hercegovini održat će se 19. i 20. studenog u banjalučkom klubu DFK, 25.  studenog  u Tuzli u Domu mladih – Palma, 26. studenog u sarajevskom klubu Cinemas – Sloga i 27. studenog u klubu Oxygen u Mostaru.

U kratkoj stanci između nastupa u Banja Luci i Sarajevu, Trio će se pripremati za ekskluzivno predstavljanje albuma "Plavi avion" u Tvornici kulture, 17. i 18. prosinca.

Detalji nastupa pred zagrebačkom publikom još nisu poznati, ali očekujte prve informacije kroz par dana.  
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble