Urban Cult
Izložbe
marketing

Zoran Šimunović izlaže u Sinju

Od osamnaestog ožujka ove godine u Galeriji Sikirica u Sinju, predstavlja se s novom samostalnom izložbom akademski slikar iz Osijeka, Zoran Šimunović, autor značajnog i zapaženog opusa opusa, vrlo specifičnog izraza, nakon izložbe u Zagrebu.
Izložbu čine ulja na velikim formatima, od 3 x 3 metra,pa do nešto manjih, 180 x 150 i 150 x 150 cm, uz vrlo zanimljiv naslova ciklusa ( kojima pripadaju),Je li astronautima potrebna umjetnost i Odrastanje.   

Šimunovićev kompleksni svijet simbola, tajanstvenih znakova i oznaka, koji je prepleten unutarnjom povezanošću a posebno kada ih se gleda i doživljava i na ovoj izložbi stvaraju nesvakidašnji dojam.   

Slike govore sve, otkrivajući se bez suzdržavanja pred radoznalim gledateljima, uvlače nas u osobne dileme, u mahnita traženja izlaza, u kontinuirano i ustrajno istraživanje misterioznih međusobnih odnosa znakova, naizgled jasnih i jednostavnih, koji su odjednom iskočili iz zaborava i evo ih, ispred nas,postoje i kao da se nikada nisu ni pomicali iz naših mikro svjetova.   

Šimunović koristi  vrlo snažan,rekli bi,dubinski kolor.   Njegove su slike prekrivene s dva raznorodna a tako pripadajuća jedna drugom, dva sloja, tri sloja,znakovlja i raznovrsnih dominirajućih boja.   

Šimunovićeve slike valja pokušati odgonetnuti ili odgonetavati u trenutku suočenja s njima, potražiti analogije u vlastitom sjećanju i složiti mozaik.   

Šimunovićev opus već sada zauzima važno mjesto u suvremenoj likovnoj produkciji, dok njegove slike sve češće i sve više putuju u inozemne galerije.                                                  

(Miroslav Pelikan)
21. 3. 2021.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble