Urban Cult
Glazba
marketing

Lambchop nakon šest godina ponovo u SC-u

Svjetski poznati spoj countrya, soula, indie rocka i jazza, američki bend Lambchop, ponovno stiže u Zagreb, u Kino SC koje su prije 6 godina dupkom ispunili te potpuno osvojili zagrebačku publiku. Koncert će se održati 24. studenog s početkom u 20.30 sati.
Velik je broj onih koji su se tijekom sjajnog svibanjskog nastupa britanskih Tindersticks u prepunom Kinu SC prisjetili tog briljantnog koncerta kojeg su Lambchop odsvirali u istoj dvorani prije 6 godina.

Doživjevši zajedno s Wagnerom i društvom pravu katarzu, posjetitelji su tada kraj koncerta dočekali na nogama u stanju sveopćeg delirija, izazvanog rijetko viđenim emotivnim stapanjem izvođača i publike. Došavši na vrhunac karijere, Lambchop su tada uvjerljivo demonstrirali kako njihov spoj soula, countrya i indie rocka, s blagim uplivima jazza, izvrsno funkcionira i uživo,  a ne samo na, od strane kritike izuzetno dobro prihvaćenim, studijskim izdanjima.

U ovih sedamnaest godina, koliko je prošlo otkad se diplomirani kipar i nekadašnji parketar Kurt Wagner u potpunosti posvetio glazbi, njegovi su Lambchop nanizali čak 11 studijskih albuma, od kojih posebno mjesto u njihovoj karijeri zauzima Is a Woman(2002), ploča s kojom su doživjeli veliki uspjeh širom Europe. Ne čudi stoga da su se na valu sve popularnijeg sviranja koncerata i turneja čiju osnovu predstavlja ključni album grupe, a kojeg je pod krilaticom “Don’t Look Back” svojevremeno pokrenula ekipa britanskog ATP festivala (prvi u nizu koncerata odradili su The Stooges odsviravši cijeli Fun House), Lambchop odlučili europskoj publici ponuditi poseban program zasnovan upravo na gore spomenutom albumu.

Jedna od posebnosti Is a Woman je i koncertni klavir, koji je na ovom albumu odigrao značajnu ulogu te je bio jedan od osnovnih preduvjeta da bi se koncert uopće održao. Stoga se izbor Kina SC za njihov drugi povratak u Zagreb nametnuo kao jedini logičan, a uspomene na njihov prošli nastup u ovoj dvorani obećavaju još jedan izniman događaj.

“Another mature masterpiece from America's finest.”
(Album Of The Month, March 2002) Uncut

“A record that urges you to lean closer to the speakers in order to fully hear everything that is being played and sung.” The Wire

“Slow, elegaic and unhurried, it settles like summer dust on the ears and never once presumes to pierce the aura of quiet contemplation.” BBC


Ulaz se otvara u 20 sati. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 120 kn možete kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 150 kn.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble