Urban Cult
Izložbe
marketing

Tajanstveni likovi žena u novom ciklusu Damira Medvešeka

Akademski slikar Damir Medvešek, autor značajnog opusa i iznimnog inozemnog  ugleda, vrlo je aktivni pripadnik aktualne likovne scene, od zapaženog kontinuiranog izvođenja brojnih scenografija koje izrađuje sa suradnicima za zagrebački HNK-a do niza uzbudljivih ciklusa koji nastaju u njegovom slikarskom atelijeru.
Nedavno je prezentirao niz novih radova,podloge su drvo ,platno i papir izvedenih u tehnikama akrila, crteža i koloriranog crteža s nizom tajanstvenih, erotizirajućih likova mladih žena, balerina, plesačica, ali i mitskih božica, s istaknutim prozirnim krilima, do ponekog leptira ili glave konja.   

Ponekad su ženski likovi smireni, u čekanju i očekivanju, predosjećajući razvoj budućih događaja koji nose biljeg sudbine, istaknuto,zagledane u nešto što se ne vidi ali čija se nazočnost na slici itekako osjeća ili barem naslućuje.   

Tu su i žene ratnice, izronile iz herojskih opera, vitke poput gazela, mladolike sa saznanjem kako je čitava povijest pred njima a njihova će uloga biti važna.   Medvešek je kreirao vrlo zanimljivi niz likova, koji istodobno djeluju posve stvarno iako mi osjećamo da one pripadaju nekom drugom, zamišljenom svijetu i samo su se ovdje, na tim crtežima susrele za trenutak sa stvarnošću.   

Doista, kroz cijelu povijest likovne umjetnosti stalno se  provlače  likovi mladih, privlačnih žena, iznimne ljepote, u različitim situacijama i ulogama, pa je tako i danas s tim izazovnim nepotrošivim motivom, vidljivo u novom uspješnom opusu Damira Medvešeka.                                                    

(Miroslav Pelikan)
10. 3. 2021.     
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble