Urban Cult
Film
marketing

Otvoren poziv za umjetničke radove: STIFF 2021

Organizatori pozivaju vizualne i novomedijske umjetnike da prijave svoje radove na popratni program 8. Međunarodnog studentskog filmskog festivala - STIFF.
STIFF festival već osmu godinu za redom razvija popratni izložbeni program koji razrađuje i komplementira tematski fokus filmskog programa. S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, popratni program STIFF-a okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice. 
 
Ovogodišnja tema festivala je Tijelo i stoga će se kroz izložbeni program 8. STIFF-a istraživati društveno relevantni načini interpretacije tijela u suvremenom digitalnom okolišu zasićenom slikom. 
 
U kakvom su odnosu tijelo i pokretna slika? Jesmo li mi svoje tijelo ili je ono roba koju nudimo na tržištu rada, ali i u intimnim odnosima? Kako se pozicionirati u svijetu u kojem predmeti imaju veću mogućnost kretanja od ljudi?
 
Kada je tijelo medij spoznavanja, interakcije i intimnosti sa svijetom, a kada je prostor nelagode i sputanosti? Dopuštamo li svojim tijelima da se igraju?
 
Festival želi potaknuti pristup tijelu kao produktivnom i kreativnom, tijelu kao procesu čije značenje i kapaciteti variraju ovisno o kontekstu u kojem se nalazi. 
 
Kao popratni program festivala, multimedijalnom izložbom organizatori žele kreirati posebno auditivno/vizualno, ali i osjetilno iskustvo koje će dodatno istražiti, razigrati i obogatiti temu, izazivajući naše ideje o tijelu i tjelesnosti, propitujući granice i kapacitete tijela kroz njegove stalne i fluidne interakcije s okolinom. 
 
STIFF poziva umjetnike da prijave fotografije, GIF animacije ili video radove te ostale oblike digitalnih radova (video igre, web stranice, aplikacije i slično) koji se bave ili dotiču teme tijela u najširem smislu.
 
Odabrani radovi biti će izloženi tijekom festivala od 4. do 7. studenog 2021.
 
Rok za prijavu radova je 1.5.2021., a sve ostale detalje prijave možete pronaći na festivalskoj web stranici kao i na STIFF-ovim društvenim mrežama

(Urban Cult)
8. 3. 2021. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble