Urban Cult
Glazba
marketing

Preminuo Đorđe Balašević, jedna od rijetkih legendi ovih prostora

Legenadarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini. Prije nekoliko dana primljen je u Infektivnu kliniku zbog upale pluća.
Legendarni kantautor svoju je karijeru započeo prije gotovo četiri desetljeća u srednjoškolskom bendu 'Žetva' s kojim je snimio prvi singl 'U razdeljak te ljubim'. Iako mu pjesma nije bila posebno draga, upravo ga je ona proslavila. 
Svoj put Đorđe je nastavio u grupi 'Rani mraz'. Gajio je ljubav prema glazbi, no njegovi roditelji smatrali su kako se trebao baviti geografijom za koju se i školovao.   

Đorđe je iza sebe ostavio mnoštvo hitova, a svoje riječi pretočio je i na papir. Krajem 2019. imao je infarkt, nakon čega su mu ugrađeni stentovi. Tada se oglasio na društvenim mrežama i poručio: 
- Bio sam u nekoj maloj frci. Bio sam četiri dana u bolnici. Rekli su mi da ću moći trčati. Ne vjerujem... Imam sto godina! Ali nadam se kako ću moći nastaviti tamo gdje sam stao - napisao je svojedobno Đorđe.   
Iza sebe je ostavio 12 albuma, nekoliko knjiga i uloga u televizijskim serijama 'Specijalna redakcija', 'Vojnici', 'Pop Ćira i pop Spira', 'Panonski mornar' te stotine hitova koji su postali evergreeni u zemljama bivše Jugoslavije, gdje se za njegove koncerte uvijek tražila karta više. Dobio je veliki broj priznanja tijekom karijere, među kojima su Nagrada punoletstva, Oktobarska nagrada Novog Sada...


(Urban Cult)
19. 2. 2021.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble