Urban Cult
Glazba
marketing

Novi HGM Jazz orkestar A Band u kinu Forum

U kinu Forum u Studentskom naselju Stjepan Radić će u petak 26. 11. u 20 sati nastupiti HGM A Bend i gosti KUG Stage Band (Graz) i dirigent Sigi Feigl, a ulaz je slobodan.
Nakon jedne vrlo uspješne Ljetne jazz škole Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu Hrvatska glazbena mladež je 2002. utemeljila HGM jazz orkestar Zagreb. Dva su glavna cilja: osiguravanje kontinuirane jazz edukacije mladih glazbenika te stvaranje i njegovanje nove, mlade jazz publike. Osam godina i osam koncertnih sezona kasnije, HGM jazz orkestar Zagreb obrazovao je desetke mladih jazz glazbenika, a time je stvorio cijelu novu jazz-scenu u Hrvatskoj. Samo na radionicama sudjelovalo je preko 100 mladih glazbenika.

Uz podršku HGM-a i zahvaljujući projektu HGM Jazz orkestra u Hrvatskoj danas radi i djeluje 11 diplomiranih/ magistriranih jazz glazbenika, a novih 10 nalazi se na studiju u Grazu i Klagenfurtu. HGM jazz orkestar Zagreb stvorio je i novu jazz publiku što najbolje pokazuju uvijek do posljednjeg mjesta popunjeni nastupi tog Orkestra. Naravno, popularnosti koncerata HGM jazz orkestra Zagreb ne pridonose samo sjajni mladi glazbenici, članovi sastava koji pod vodstvom dirigenta Sigija Feigla dostižu zavidnu razinu muziciranja, već i uistinu velike svjetske zvijezde jazz scene, jazz glazbenici, pedagozi, solisti i voditelji radionica, do sada njih 80-tak koje je HGM ugostila na svojim zagrebačkim koncertima.

U listopadu 2009. krenula je nova generacija jazz glazbenika - A band kojeg čine mladi glazbenici, ljubitelji jazza iz različitih krajeva Hrvatske. Trideset mladih glazbenika okupio je zajednički cilj: ljubav prema jazzu, zajedničko muziciranje, sviranje u big-band-u, želja za usavršavanjem, stjecanjem znanja i iskustva, ali i daljnje školovanje na nekoj od Jazz akademija u svijetu. U ovom orkestru vidjeli su priliku za ostvarenje svojih ciljeva kroz kontinuirani rad visoke kvalitete koju osigurava voditelj, jazz pedagog i dirigent Sigi Fegl, što je svakako motivacija za učenje. HGM ovim programom nudi kontinuiranu, organiziranu nastavu sa vrhunskim jazz pedagozima. Sviranje u HGM big bendu, iako vrlo zabavno i zanimljivo, zapravo, predstavlja školu jazz glazbe kroz interpretaciju, fraziranje i improvizaciju.

Najbolji dokaz tomu je možda to što probe, iako dugotrajne i mukotrpne, od dvadesetak glazbenika, nitko ni za živu glavu ne propušta. Od listopada 2009. do lipnja 2010. kroz 8 održanih radionica, točno nakon 8 godina na isti datum 20. lipnja 2010. HGM A BAND održao je svoj prvi koncert sa svojim kolegama, već afirmiranim glazbenicima iz HGM jazz orkestra Zagreb, Andreas Marinellom, Miron Hauserom i Darkom Sedak Benčidem u Velikoj dvorani Teatra&TD u Zagrebu.

Ovom prilikom predstavljamo i njihovu prvu sezonu – podržite ih vašim dolaskom!
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble