Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvoren je natječaj za Rovinj Photodays 2021.

Zbog situacije uzrokovane Covid 19 pandemijom 13. i 14. edicija Rovinj Photodays festivala tijekom 2020. i 2021. godine održavaju se isključivo provedbom online godišnjeg natječaja te popratnih video i online predstavljanja finalista tijekom jeseni u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te kod partnera festivala.
Četrnaesta edicija Rovinj Photodays-a u 2021. godini otvorena je 8. siječnja 2021. godine, velikim godišnjim natječajem za cjelokupnu  internacionalnu fotografsku scenu pod nazivom: 
International Competition of Contemporary Photography - 14th Rovinj Photodays 2020

Svoje radove fotografi mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava na www.photodays-rovinj.com
Natječaj za 2021. godinu traje do 31.03.2021.

NAGRADE:
1. Prezentacija svih radova finalista s pripadajućim izjavama autora na službenoj web stranici
2. Video prezentacija svih radova finalista na zajedničkoj izložbi koncem listopada 2021. u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci (muzej-nositelj programa Rijeka EPK 2020 )
3. Svi nominirani radovi sa završne izložbe finalista u digitalnoj formi ostaju u stalnom fundusu muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci
4. Pisane diplome / priznanja dobivaju svi pobjednici i finalisti završne izložbe
5. Svim finalistima pripada službeni katalog završne izložbe u digitalnoj formi
6. Svi pobjednici po kategorijama dobivaju besplatan smještaj na bazi polupansiona u hotelskom naselju Amarin**** za dvije osobe u Rovinju na završnici festivala u svibnju 2022.
7. Po odabiru glavnog selektora jedan će pobjednički rad biti izložen u Galeriji Photon u Beču

GRAND PRIX

1. Novčani iznos od 2.000 Eura
2. Samostalna izložba s pripadajućim katalogom na završnici festivala u svibnju 2022. godine u Rovinju
3. Besplatan smještaj na bazi polupansiona u hotelskom naselju Amarin za vrijeme boravka u Rovinju 2022.
4. Samostalnu izložbu s pripadajućim katalogom u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci tijekom jeseni 2022. godine
5. Posebna pozicioniranost u fundusu muzeja gdje rad ostaje na skrb kustosa u digitalnoj ili otisnutoj formi (po izboru autora)
6. Priznanje/ plaketu: Grand Prix Photodays 2021

PRAVILA PRIJAVE: 
  1. Prijavljuje se fotografije ili serije fotografija nastale u posljednje dvije godine 
  2. Jedna prijava može biti jedna fotografija ili serija fotografija uz istu temu. Uz rad se prilaže kraća biografija (do kartice teksta) i izjava o radu – do kartice teksta na materinjem i engleskom jeziku. 
  3. Za sudjelovanje se plaća kotizacija od 15 EUR / 17 USD / 110 HRK 
  4. Jedna kotizacija pokriva ukupno 3 prijave Sudionici imaju pravo prijaviti fotografije u šest kategorija: Arhitektura, Dokumentarna, Moda, Pejzaž, Akt/Tijelo i Portret

Sve prijave prima organizator te ih prosljeđuje ocjenjivačkom sudu koji, kao i svake godine, čine renomirani stručnjaci: Hrvoje Slovenc, vizualni umjetnik (HR/NY), Sabina Salomon, kustosica u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci (HR) te predsjednik žirija Dejan Sluga, upravitelj, direktor programa i kustos Udruge, Galerije i Centra za suvremenu fotografiju Photon (SI).   Natječaj će biti otvoren do 31. ožujka 2021. Proglašenje finalista i pobjednika u svim kategorijama biti će u travnju 2021 godine.

Grand Prix bit će proglašen 8. svibnja 2021. kada bi, u normalnim okolnostima, na velikoj finalnoj večeri u Rovinju pobjedniku uručili nagradu i ček na 2.000 Eura.

Odlukom generalnog pokrovitelja festivala tradicionalna završnica festivala sa svim dosadašnjim popratnim programima, iz razloga uzrokovanih pandemijom, neće se  tijekom svibnja održati u Rovinju, već će se aktivnosti usmjeriti isključivo na online predstavljanje finalista i pobjednika natječaja.

PRIJAVI SE!                

e-mail: denis@photodays-rovinj.com
www: www.photodays-rovinj.com
Zanonova 1 | 51000 Rijeka

(Urban Cult)
11. 1. 2021.           
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble