Urban Cult
Izložbe
marketing

Ciklusi Unutarnji pejzaž i Buđenje Ranka Ajdinovića

Akademski slikar Ranko Ajdinović, istaknuti je pripadnik svoje generacije, kontinuirano slikajući i istražujući ali i uspješno izlažući, autor je ozbiljnog opusa.
Paralelno radi na više ciklusa, od kojih je svakako najpoznatiji niz Unutarnjih pejzaža, nefigurativni motivi izvedeni u kombiniranom akrilu na platnu tazličitih formata uz izrazito specifičan,odmjeren ali istodobno i snažan kolos s nekoliko dominirajućih boja.   

O ciklusu Unutarnjih pejzaža svakako se može govoriti kao o ne svojevrsnom, već pravom intimnom zapisu osobnog dnevnika i svakodnevnih razmišljanja, mijena, događanja koja čine život. Sve ono štro prolazi kroz čovjeka ostavlja trag u likovnom zapisu, u krokiju ili složenoj kompoziciji na platnu.   

Obojenom plohom,slovima,linijama,različitim oblicima Ajdinović zaokružuje na slici svoje sjećanje na prošlost ili promišljanje o sutrašnjem, tajanstvenom, nepredvidljivom danu.   

Slikar preobrazuje izgovorene riječi, šapat, misao u likovni znak, u boju, u koloristički suodnos, bilježeći kontinuirano unutarnji sklop čovjeka.   

Nove, fino iznijansirane slike akrila na platnu, noviteti u dva  ciklusa Unutarnjih pejzaža i Buđenja, neprijeporno govore o kompleksnosti slikarskih motiva i njihovom posebnom značenju za slikara.   

Ajdinović svakim svojim novim ciklusom, pojedinim radom ostavlja sve dublji trag u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti.                                        

(Miroslav Pelikan)

29. 12. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble