Urban Cult
Kazalište
marketing

Javna prezentacija projekta "Soba" umjetničke organizacije Mašina Igre u MM centru!

Razvojni &TD predstavlja projekt Soba čija će se javna prezentacija održati u ponedjeljak, 21.12. u MM centru (Savska 25) s početkom u 20:00. Ulaz isključivo na pozivnicu. 
Soba je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Mašina igre i Teatra &TD.   Režiju potpisuje Paola Slavica, koautorica na projektu i suradnica za scenski pokret je Ida Jolić, a igraju Judita Franković Brdar, Irena Tereza Prpić i Jadran Grubišić.   

Eksperimentalni projekt Soba rezultat je višemjesečnog istraživačkog procesa čiji se fokus  zasnivao na odnosu između tijela izvođača i objekta u zatvorenom i ograničenom prostoru.  

Vodeći se tom metodologijom, izvođači su crpili ideje za stvaranje, velikim dijelom fizičkog izričaja, a kasnije i konkretnog dramskog materijala. Osim odnosa tijela i objekta, unutar procesa proučavali smo tjelesne senzacije kroz iskustvo osjetila kako bi iz fizičkog stanja tijela izazvali emotivno stanje koje je rezultiralo spontanim govorom, osvještavanjem karaktera te u konačnici potpunih prepoznatljivih svakodnevnih dramskih situacija. 

Cilj procesa je bio da glumci savladaju unutarnje psiho-fizičke promjene kako bi u trenutku izvedbe bili sposobni suptilno i svjesno mijenjati percepciju kod promatrača.   

Soba je tako postala intimni prostor pojedinca primoranog na funkcioniranje u svakodnevnom životu, u zajednici koja neminovno sudjeluje ali često odmaže, na kraju dana suočavajući se sa svojim problemom u svoja sigurna, ali nestabilna četiri zida. 

(Urban Cult)
18. 12. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble