Urban Cult
Film
marketing

Monsterclass s Dariom Blažević

Gošća Monsterclassa koji se održava u petak, 11. prosinca u 20 h je redateljica Daria Blažević.
Želite snimiti prizor epske borbe, ali vam stožer ne dopušta okupljanje stotinjak statista? Namjeravali ste u svom stanu snimiti komornu dramu, ali prizori iz bračnog života s maskama i razmakom od dva metra naprosto nisu uvjerljivi? Čemu uopće sad raditi filmsko remek-djelo kad ćete svog izvjesnog Oscara ionako morati preuzeti digitalno? Čini se kao da filmašima trenutno jedino preostaje ostati doma i igrati se s materijalima na koje nalete na Internetu ili na svom hard disku.    

Odlično! Upravo je krenula takva KKZ-ova radionica found footage filma „Izgubljeno / nađeno”, a tim povodom u Monsterclassu ćemo ugostiti Dariu Blažević, redateljicu i voditeljicu radionice. Daria će nam u razgovoru predstaviti načela i dosege eksperimentalnog filmskog žanra found footage, pričat će nam o svom mentoriranju „kućnih filmova” (koji su cvjetali u Kinoklubu tijekom prvog lockdowna), a razgovarat ćemo i o njenom radu u eksperimentalnom i igranom filmu. 

S Darijom ćemo tako pričati kako je došla od Kinokluba preko ADU-a sve do filmske akademije u Beču i natrag (i što je usput naučila od Michaela Hanekea), kako priprema svoje kratke igrane, a kako eksperimentalne filmove, te kako se razlikuju profesionalni i amaterski uvjeti rada. Pogledat ćemo Darijine odabrane filmove i razglabati još o svemu i svačemu, ali neka detalji ostanu iznenađenje svima nama.  
 
Budući da se razgovor neće održati ni u crkvi ni na adventskim kućicama, vidimo se na Zoomu u petak 11.12. u 20:00. Program će voditi izgubljeni i nađeni moderator Luka Ostojić.

(Dražen Puklavec) 
10. 12. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble