Urban Cult
Kazalište
marketing

'REVEL REVEL' - novi premijerni naslov Zagrebačkog plesnog ansambla

Zagrebački plesni ansambl u suradnji sa jednom od najuspješnijih španjolskih koreografkinja Roser López Espinosa priprema novu plesnu predstavu REVEL REVEL koja će domaćoj publici premijerno biti izvedena u petak, 11. prosinca u Zagrebačkome kazalištu mladih u 20 sati. Dramaturgiju potpisuje Katarina Pejović, a predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Gendis Putri Kartini, Petra Valentić i Jovana Zelenović. 
REVEL REVEL nas odvodi na putovanje, u istraživanje slobode bivanja onim što jesi i bivanja skupa s drugima; traganje za nitima koje nas povezuju; vezama koje nas održavaju. Zašto nije dovoljno ostati u vlastitom mjehuru? Zato što kada se usudimo biti zajedno, bez ograničenja, postajemo veći od sebe. No, slobodu nije jednostavno spoznati i može nam izmicati. Ako želimo istinski oživjeti vjeru u snagu zajedništva, moramo se suočiti sa slobodom. Gledati u nju, u tu terru incognitu, može biti zastrašujuće. Koliko god zvučalo iznenađujuće, čini se da ipak više volimo živjeti unutar limita, plesati unutar ograničenja, nego zakoračiti u nepoznato.   

REVEL REVEL ekipu čini pet žena, pet različitih univerzuma koji ipak dijele zajedničke nazivnike, poglavlja povijesti, prijeđene puteve. I, možda više od svega, spremnost da propitkuju prirodu vlastitih sloboda, u međusobnom preplitanju i amalgamiranju, čiji je ishod čista radost. Njihovo slavljenje je stav, ne bijeg. Njihov odabir radosti usred kaosa i tektonskih promjena kroz koje prolazi naš svijet gleda u nas širom otvorenih očiju. 
 
Pretpremijera predstave održat će se u četvrtak, 10. prosinca, a prva reprizna izvedba u subotu, 12. prosinca u 20 sati u Zagrebačkome kazalištu mladih.
  Koreografski rad Roser López Espinose temelji se na snažnoj tjelesnosti, popraćeno preciznošću, delikatnošću, akrobatskim elementima i inzistiranju na detaljima, a rezultat je vitalni i razigrani imaginarij, uz profinjenu poetiku i dozu humora.   

Roser López Espinosa diplomirala je suvremeni ples na MTD / AHK Višoj školi za umjetnost u Amsterdamu te je nagrađena danceWEB školarinom na renomiranom ImpulsTanz festivalu u Beču. Njezin je dosadašnji rad međunarodno prepoznat i nagrađen nizom priznanja kao I kontinuirano prisutan na međunarodnoj plesnoj sceni. Gostujući je koreograf u brojnim međunarodnim kompanijama poput Skånes Dansteatera (Švedska), Conny Janssen Danst (Nizozemska), Zagrebački plesni ansambl (Hrvatska) i MiR Dance Company (Njemačka). Također surađuje sa brojnim cirkuskim kompanijama poput Circ Pànic iz Katalonije i Compagnie XY iz Francuske. Njezin koreografski rad izvođen je na brojnim međunarodnim festivalima u Europi I Latinskoj Americi te Egiptu, Kanadi I Japanu.   

Autorski tim predstave čine Mark Drillich koji potpisuje glazbu, Ana Fucijaš koja potpisuje kostimografiju, Zdravka Ivandija Kirigin scenografiju, a Vesna Kolarec oblikovanje rasvjete. Autorica fotografija je Jelena Janković, a grafičkog oblikovanja Vladimir Končar. Tehničko vodstvo odrađuje Saša Fistrić, a izvedbu kostima Nikola Barbir. Umjetnička voditeljica Zagrebačkog plesnog ansambla je Petra Glad Mažar, a za produkciju i organizaciju zadužene su Nina Križan i Petra Valentić.   

Produkcija: Zagrebački plesni ansambl Koprodukcija: ZKM Zagrebačko kazalište mladih

(Ivana Sansević)
8. 12. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble