Urban Cult
Glazba
marketing

Veritas Vincit - Istina pobjeđuje

Objavljen je prvi studijski album bubnjara Peđe Milutinovića, jednog od predvodnika moderne beogradske jazz scene.
Na albumu „Veritas Vincit“ (lat. istina pobjeđuje) nalazi se 7 Peđinih autorskih kompozicija, a materijal je snimljen u kolovozu 2018. u beogradskom Supreme Tracks Studiju. Na albumu gostuju: američki alt saksofonist David Binney, perspektivni basist Pera Krstajić,  saksofonist Luka Ignjatović, hvaljeni američki trubač Ron Warburg, trubač Andrija Gavrilović, klavijaturist Ilija Nikolić, gitaristi  Branko Trijić i Nikola Milenković, hip hop producent i električni bubnjar Stefan Todorović Mystee i pjevačica Ivana Vukmirović Manivi.   

Početkom godine objavljen je singl „Sve je u redu“ za koji je snimljen i videospot. Kadrovi su snimljeni  na lokacijama u Puli i u Beogradu.  

YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=hlzzmcrMpY0   

Album je izdan za američku izdavačku kuću Orenda Records.   
Ljubav prema glazbi i sviranju bubnjeva nasljedio je od oca, a počeo je svirati još prije nego je bio dovoljno visok da dohvati bas pedalu. Peđa je vrlo aktivan u svijetu umjetnosti, poznat je na regionalnoj sceni po tome što često potiče i inicira suradnje između telentiranih pojedinaca i glazbenika. U svom glazbenom radu  Milutinović je spontan, oslanja se na neočekivana riješenja i nenamjerne ishode. 

Iz izdavačke kuće „Orenda Records“ ističu: “U današnjem svijetu koji u prvi plan stavlja nadmetanja i sukobe između ljudi, ‘Veritas Vincit’ nas poziva da razmislimo i istražimo Milutinovićevu alternativu – stvarnost satkanu od suradnje, koja bez napora i sa osjećajem za tempo i ritam šalje poruku da je društvena harmonija moguća i u današnjem globaliziranom svijetu. Ovo je veoma dobrodošla poruka, jer ovaj album izlazi u vrijeme pandemije koja ne poznaje granice i koja nam nameće socijalno distanciranje, te u povijesnom trenutku kada ponovo otkrivamo vrijednost toga da budemo dio zajednice i da imamo dugogodišnje i bliske veze sa prijateljima i kolegama.“ 

Objavljivanjem svog debitantskog albuma Peđa Milutinović uistinu je i dokazao da je suradnjom i interakcijom glazbenika iz različitih sredina moguće razviti nove glazbene jezike koji spajaju kulture, pa čak i kontinente, istovremeno poštujući različite kulturne utjecaje ne bježeći od svog porijekla.

Promocija albuma održana je u Beogradu 9. listopada na otvorenom, a LIVE video skladbe „Vagosens“ možete pogledati na sledećem linku: https://youtu.be/J9Qjya6cY1Y. Peđa Milutinović uskoro će predstaviti novi album i na Jazz Festu Valjevo, a koncert će se moći pratiti i online.   

 LINKOVI: 
BANDCAMP: https://drumbooty.bandcamp.com/releases INSTAGRAM: https://www.instagram.com/drumbooty/ 
FACEBOOK: https://web.facebook.com/drumbooty?_rdc=1&_rdr 
YOUTUBE:https://www.youtube.com/channel/UCUC7aKTGKE61EVxULxar-pg https://orendarecords.com/news/veritas-vincit   

Peđa je rođen u Kragujevcu, a od 18. godine živi u Beogradu. Osnivač je i član mnogih glazbenih sastava (Schime, Qzama Quartet, David Binney Avenija, Kablovi). Sa sastavom Schime bio je u  finalu natjecanja „European Jazz Competition“, te svirao na Marciac i Moers festivalima u Francuskoj i Nemačkoj. Od 2012. do 2020. bio je član Vasil Hadžimanov Band-a.

(Helena Hraščanec)

26. 11. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble