Urban Cult
Kazalište
marketing

Intrigantna plesna predstava - Body Shots u HKD-u

Hrvatski kulturni dom na Sušaku u Rijeku dovodi još jednu intrigantnu plesnu predstavu – 24.11. u 20 sati na rasporedu je predstava Body Shots koja predstavlja pet vrsnih plesača. 
Predstava je nastala kao suradnja CocoonDancea sa Zagrebačkim plesnim centrom i Staatstheater Darmstadtom, a u okviru Fonds Doppelpass by Kulturstiftung des Bundes.   Oni izvlače tepih ispod naših nogu, uzrokuju nelagodu, otuđenost, čak i gađenje. Antropomorfna bića, artefakti, hermafroditska stvorenja bez duše i ljudski organizam i stroj – intiman i human, a istovremeno i mrtvi predmet koji se čini radikalno čudnim. 

Nasuprot njoj, naše se vlastito tijelo odjednom čini nama jednako tuđim i iskonstruiranim. Body Shots istražuju usku granicu percepcije između ovih umjetnih bića i nas i dizajnira gotovo ljudsko zamjensko tijelo: anonimno, bez roda, etničkih i društvenih normi i stereotipa koje u najboljem slučaju postaje empatično tijelo za gledatelje koji pozivaju da na njih projicirajte svoje strahove, želje i osjećaje.   Ono što ostaje je vizija ljudskog postojanja i pitanje što je zapravo ljudsko biće. S Body Shotsom, CocoonDance nastavlja seriju dekonstrukcijskih tijela poput VIS MOTRIXa i potrage za još uvijek ne-promišljenim i post-ljudskim tijelom.   

Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije predstave na blagajni HKD-a.   

Autorski tim
Autori i izvođači: Fa-Hsuan Chen, Martina De Dominicis, Alvaro Esteban, Eleonora Vrdoljak, Marin Lemic
Koreografija: Rafaële Giovanola
Kompozitor: Jörg Ritzenhoff
Scena i kostimi: Petra Dančević
Dizajn svjetla: Marino Frankola
Video / fotografije: Neven Petrović
Dramaturgija: Rainald Endrass
Produkcija: Daniela Ebert, Lena Peters
Menadžment i turneja: Mechtild Tellmann   
 Trailer: https://vimeo.com/401317637    

(Ana Bernard)
18. 11. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble