Urban Cult
Film
marketing

Kultno kino: Ove nedjelje u Art-kino stižu "Braća Blues"

Kultna epska komedija, kako ovaj film kritičari nerijetko opisuju, Braća Blues (The Blues Brothers) Johna Landisa s Johnom Belushijem i Danom Aykroydom u glavnim ulogama prati braću Jakea i Elwooda koji pokušavaju spasiti sirotište u kojemu su odrasli.
Braća su bivši frontmeni propalog blues sastava koji se raspao kada je Jake završio u zatvoru. No, po izlasku iz zatvora bend se okuplja kako bi zajedno, posljednji put, održali koncert ne bi li tako spasili sirotište. Međutim, putem privlače brojne neprijatelje: Jakeovu bivšu ljubavnicu, neonaciste, policiju, jedan country sastav... 

Film Braća Blues adaptacija je skeča iz humoristične emisije Saturday Night Live, a ostao je upamćen po antologijskim likovima sa specifičnim izgledom (sunčane naočale i crna odjela), bezvremenskim komičnim momentima, fantastičnim jurnjavama automobilima, istovremeno kaotičnoj i inteligentnoj režiji te briljantnim glazbenim sekvencama. 

U filmu se, uz glavne protagoniste, javlja mnoštvo poznatih osoba u manjim ulogama, kao što su Frank Oz, Steven Spielberg, Ray Charles, James Brown, Aretha Franklin, Twiggy, Carrie Fisher, John Lee Hooker, Chaka Khan, Steve Lawrence i brojni drugi. Braća Blues u sklopu programa Kultno kino u Art-kinu se prikazuju u nedjelju, 8. studenog u 19 sati povodom četrdesete godišnjice filma.  

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr

Potražiti više na https://www.art-kino.org/hr/film/braca-blues

(Marta Ban)
4. 11. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble