Urban Cult
Glazba
marketing

Kaira Kela u Močvari!

U sklopu programa Vrelo zvuka nastavljamo s predstavljanjem bogate hrvatske world music scene. Sada odlazimo u Afriku, a u goste nam se vraća afričko-hrvatski projekt koji posljednjih godina redovno oduševljava domaću publiku.
KAIRA KELA (Senegal/Hrvatska)

Kaira Kela ("mirotvorac" na mandinka jeziku) je "domaći", zagrebački afro groove bend. Okupio ga je Ismaila Commi Balde, senegalski glazbenik koji je u svojoj karijeri nastupao i sa Seckou Keitom, a koji od 2013. živi u Hrvatskoj. Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i "nabrijane" zapadnjačkim glazbenim stilovima.

Commi Balde dolazi iz Senegala i svira etno zapadno-afričku glazbu na Mandinka jeziku. Rođen je u glazbenoj obitelji koja se u zapadno-afričkoj tradiciji naziva Diahanke, što u grubom prijevodu znači vjesnik, onaj koji donosi ili prenosi vijesti, bile one dobre ili loše. Autor je vlastite glazbe i pjesama.

Commi Balde: vokal i perkusije
Miro Kurtz: bas gitara
Miran Katar: gitara
Martin: gitara
Silvije Matić: bubnjevi

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Vrelo zvuka predstavlja:
KAIRA KELA (Senegal/Hrvatska)
Utorak 20.10., vrata 19:00, koncert 20:00
Lokacija: Močvarna terasa
Upad: 35/45 kn
Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets
Online prodaja ulaznica: bit.ly/mochvara-kairakela
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

(Danijel Badanjak) 
18. 10. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble