Urban Cult
Film
marketing

Filmski dokumentarizam

Radionica je namijenjena naprednim polaznicima koji će u šest tjedana snimiti kratki dokumentarni film, a voditelji su Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.
Radionica filmskog dokumentarizma Sunčice Ane Veldić i Zorka Sirotića namijenjena je naprednim polaznicima i autorima Kinokluba Zagreb koji će kroz 6 tjedana razraditi, pripremiti i samostalno realizirati kratki dokumentarni film, istražujući kroz niz nametnutih kreativnih izazova temu s kojom su se prijavili. Naglasak je na režijskom promišljanju onoga ispred kamere te kreativnoj upotrebi filmskih izražajnih sredstava na nesvakidašnji, eksperimentalan način. 

Dinamika radionice od polaznika traži predznanje snimanja i montaže, a finalni produkt jest kratki dokumentarni film svakog polaznika. Svakom projektu i njegovom autoru mentori će prilagoditi predavanja, osmisliti izazove i prepreke s kojima će dalje vastiti projekt nadograđivati i kroz samostalni rad i tokom zajedničkih predavanja. Radionica je besplatna a opremu osigurava Kinoklub Zagreb.   

 Za prijavu je potrebno do 25. listopada 2020. na radionice@kkz.hr poslati: 
  Kontakt, kratku biografiju
  Motivacijsko pismo ili koncept za temu kojom bi se polaznik bavio (a može i oboje)   Sunčica Ana Veldić rođena je u Zagrebu 1981. godine. Nakon završetka veterinarskog fakulteta 2006. godine počinje raditi kao veterinarka.  
Godine 2013. upisuje tečaj scenarija, režije i montaže u Kinoklubu Zagreb, te počinje snimati dokumentarne i eksperimentalne filmove od kojih neki bivaju i međunarodno zapaženi, poput dokumentarca “Hux Flux Smokvin sin”, s koautorom Martinom Semenčićem, koji dobiva pozitivan osvrt u časopisu “Sight and Sound”.   

Zorko Sirotić, rođen je u Zagrebu, 1985. Diplomirao je na studiju režije na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu, smjer dokumentarni film. Trenutno je angažiran kao urednik, scenarist i redatelj na projektima za komercijalne televizije (Nova TV, RTL) te je autor segmenta “Europe: Forbidden Colony” na Al Jazeeri      

(Dražen Puklavec) 
15. 10. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble