Urban Cult
Glazba
marketing

Filip Motovunski po deveti put osvaja BBC Radio 1

Filip Motovunski po deveti put osvaja BBC Radio 1 u najpoznatijem drum & bass showu Rene LaVicea na londonskom kultnom radiju. 
Ovaj put se radi o njegovom remixu za pjesmu "Gyalis" američkog dvojca Rumble kojeg čine jungle veterani Liondub i Marcus Visionary u suradnji s jamajkanskim vokalistima Mr.Lexxom i Suku Wardom. Filip na svojim društvenim mrežama već neko vrijeme najavljuje naredna  četiri izdanja za prestižne labelove Ram Records, Trojan meets Jungle Cakes, Subtitles Music, a prvo koje je ugledalo svjetlo dana 11. rujna je upravo “Gyalis” remix za Liondub International.

Na poveznici možete čuti isječak iz emisije na BBC Radio 1:
https://bit.ly/33zInhh, a cijelu emisiju poslušajte na linku: www.bbc.co.uk/programmes/m000mkgt 

 Remix možete nabaviti na:
www.junodownload.com/products/rumble-mr-lexx-suku-ward-gyalis-remixes/
Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri. Prije više od deset godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/drum & bass  pjesama po čemu je danas prepoznatljiv. Svoje glazbeno putovanje započinje s izdanjem “Ta Pa Tap” EP koje izlazi za Junglexpeditions etiketu, a nešto kasnije, za isti label izlazi i “Sort Dem Out” EP koji je nastao u suradnji Rahmaneejem.  

Filip je dio njemačke drum and bass etikete Breaks Per Minute (BPM Rec.) za koju je nedavno izdao “Noonshine” EP i “Love Frequency” singl sa zagrebačkim pjevačem Michaelom Kvorkom. Za isti label izbacuje “Lava/Shakka” koje se mogu čuti u setovima mnogih svjetskih imena.  Deset godina na sceni Filip obilježava duplim CD izdanjem za PDV label naziva “Ten Years Making Beats”. 

Izdanje sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada. Ubrzo nakon počinje nizati izdanja za kultni Bad Taste Recordings u vlasništvu Vegasa. Prvo izdanje za Bad Taste su pjesme Right Here i Lava VIP koja dobiva i video spot u režiji Filipa Filkovića Philatza u kojem Motovunski prvi put repa na engleskom. “Check Out The Vibe” EP, “Hornsman Coyote & Jah Mason - Belly of The Beast” remix, “Combination”, “N.O.H.A. - Process Of Living” remix, “Get Some”, “Lion King” neka su od izdanja s kojima Filip postaje međunarodno prepoznatljiv i koja se redovno vrte na BBC radiju i u setovima poznatih imena kao što su Calyx & TeeBee, Rene LaVice, Ed Solo, High Contrast, Skeptical, Noisia… Slijede izdanja “The Street/Burp”, “Conversation/Argument”, “Listen To The Sound ft. Mikkim & MC Spee”, “Benny Page & Kursiva - Preditah” remix za labelove kao što su TeeBee-jev Subtitles Music, Ed Solo-v Jungle Cakes i Optiv-ov Red Light Records. 

Većina spomenutih izdanja uspjevaju dobiti službene uploadove na najpoznatijim youtube kanalima drum & bass žanra kao što su MA Music, Skank & Bass, DNBArena, District Bass, Darkstep Warrior i FaxCool.  

Od svojih početaka organizator je i klupskog programa Drama u Pazinu, dok u zadnje dvije godine isti program održava u riječkom klubu Crkva gdje jednom mjesečno dovodi DJ-eve i MC-e s područja cijelog Balkana i šire. Filip Motovunski broji čak 600 i više nastupa u Hrvatskoj, Italiji, Africi, Engleskoj, Češkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Njemačkoj.

Neurofunk putanja ovog talentiranog glazbenika iz Motovuna u konstantnom je usponu,  njegovo višedimenzionalno stvaralaštvo već sad je obogatilo lokalnu i svjetsku drum’n’bass scenu.


(Dejan Karapandža)
17. 9. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble