Urban Cult
Glazba
marketing

Ivan Škrabe na terasi Začarane Močvare!

Četvrtak 17.9., vrata 20 h, koncert 21 h
IVAN ŠKRABE (Zagreb)

"Poetika je ovo čovjeka kojemu je glazba nešto poput molitve, dok stihovima kao da želi tek podsjetiti da i dalje postoje manje prolazne stvari u ovom našem sintetikom i glasnoćom zagušenom svijetu" T.Matošin, Soundguardian.

Započeli smo najavu s ovom rečenicom koja najbolje opisuje glazbu ovog kantautora iz Jastrebarskog. Ivan Škrabe jedinstvena je pojava na našoj glazbenoj sceni. Bavi se lirikom koja direktno progovara iz srca, iz onog nesvjesnog I ogoljenog dijela. Vanvremenska glazba koju stvara svima nam daje utjehu u ovim vremenima kada je otuđenje postalo svakodnevica, I vraća nas na onaj put, put prema sebi.

Ivan iza sebe ima dva EP-a. O Škrabeu piše engleski novinar Eddie Cooney u eklektičnom glazbenom magazinu "R2 Rock'n'Reel". Jedan je od aktera dokumentarnog filma "Music Is A Universal Language" te se pojavljuje u "Rezervnoj kulturi", glazbenoj kronici književnika i kantautora Miloša Zupca, koji između ostalog piše o Ivanu: "Njegov glas je opojno sugestivan, njegova gitara plemenski mantrična. I prvi put – ovaj pjesnik transcendentog iskustva dopustio je da njegova pjesma bude profesionalno snimateljski tretirana i sačuvana. Samo u tom dopuštenju, a kamoli u pjesmama za pamćenje, sadržana je važnost ovog albuma za cjelokupnu hrvatsku I regionalnu produkciju." Naš priznati pisac Miljenko Jergović oduševio se posljednjim EPom "Dodirom slobode" te je pisao o Ivanu i pjesmi "Napustite gradove" čiji je spot izašao nekoliko dana prije početka izolacije.

Nakon dugo vremena, Ivan je opet okupio bend i nastupima uživo razvijaju svoj zvuk. Na perkusijama će tako biti Bruno Vorberger (Franz Krafka Ensemble, Cul-de-Sac, Peach Pit), a na električnoj gitari Ivan Glasnović (New Folders, Pink Studio).

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.

Upad u pretprodaji: 30 KN
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 40 KN
Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets
Online prodaja ulaznica: bit.ly/mochvara-ivanskrabe
Broj ulaznica je ograničen.
(Danijel Badanjak) 
15. 9. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble