Urban Cult
Glazba
marketing

Zborovi u karanteni: glazba jača od distance

15. natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova-Zagreb 2020. održava se online i dodjeljuje posebnu nagradu za najbolju online vokalnu izvedbu ansambla nastalu za vrijeme trajanja karantene.
U skladu s prethodno provedenim mjerama socijalnog distanciranja i zaštitom od širenja zaraze COVID-19, zborovi i vokalni ansambli tijekom karantene u Hrvatskoj su komunicirali putem snimki, i to sudeći prema prijavama na natječaj za najbolji zborski video iz karantene, iznimno uspješno.   

Na natječaj su se prijavila 32 ansambla iz cijele Hrvatske, s raznolikim repertoarom: višeglasnim obradama pop pjesama, tradicijskim hrvatskim pjesmama, ali i skladbama klasičnog zborskog sloga. Sudjelovali su amaterski zborovi, vokalni ansambli i klape, dječji zborovi, zborovi općeobrazovnih i glazbenih škola.    

U velikoj konkurenciji pobijedio je djevojački zbor Glazbene škole Blagoja Berse iz Zagreba pod vodstvom profesora Jurice Petra Petrača.      

Pored izvrsnog višeglasnog nastupa, djevojački zbor Bersa donosi i optimizam mlade generacije koja otegotne okolnosti 2020. prevladava uz pomoć znanja i novih tehnologija; izvevši kvalitetan aranžman hrvatskog pop standarda Sanjaj me zbor je uputio toplu poruku prevladavanja socijalne distance uz pomoć ljubavi i glazbe. 

Kao dobitnik ove prigodne revijalne nagrade, djevojački zbor Bersa pridružit će se pobjednicima službenog dijela Natjecanja na Gala koncertu Zlatni zborovi 2021. godine u  KD Vatroslava Lisinskog.    

U daljem tijeku Natjecanja, Vokalni ansambli i zborovi iz Hrvatske na Natjecanje se mogu prijaviti do 15. lipnja i tako osvojiti i prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora u sklopu Natjecanja koje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka.   

Više o natjecanju možete pročitati OVDJE. 
Zborove možete poslušati OVDJE.   


(Marina Jurković)

2. 6. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble