Urban Cult
Glazba
marketing

Međunarodni virtualni on-line performance ''Still.Mrkopalj''

U petak, 5. lipnja 2020., u 20 sati na Zoom online platformi bit će izveden virtualni performance nizozemskog umjetničkog kolektiva Hoge Fronten u režiji kazališne umjetnice Lieke Benders, u suradnji s hrvatskom umjetnicom Tajči Čekada te umjetnicima i mještanima susjedstva Mrkopalj, Rijeke - Europske prijestolnice kulture.
Ovom online izvedbom gledateljima će se pokušati dočarati iskustvo kazališnih stvaralaca koje su stekli boraveći u Mrkoplju. Nakon toga slijedi virtualna turneja po selu te potom ponovno okupljanje u virtualnom prostoru uz podjelu iskustva i poziv sudionicima na razgovor.  

Nizozemski umjetnički kolektiv Hoge Fronten u suradnji s hrvatskom umjetnicom Tajči Čekada te brojnim umjetnicima i mještanima susjedstva Mrkopalj prikazat će dio procesa i umjetničke produkcije “Mrkopalj, najbolje mjesto na svijetu!” koju su razvijali za program Rijeka 2020 – europske predstolnice kulture. Riječ je o seriji performansa koje zbog COVID-19 pandemije nije bilo moguće održati u sklopu Festivala zime susjedstva Mrkopalj.   

Online izvedbu na Zoomu moguće je pratiti besplatno uz prethodnu rezervaciju mjesta slanjem maila na adresu publiciteit@hogefronten.nl Broj mjesta za praćenje izvedbe je ograničen na 86, po slanju maila za rezervaciju, na dan izvedbe 5. lipnja 2020. prijavljenima će stići  e-mail s poveznicom i uputama.   

  Projekt STILL. istražuje tišinu    

Kazališna umjetnica Lieke Benders u svojim radovima i tijekom četverogodišnjeg projekta STILL istražuje tišinu, mir i refleksije u turbulentnim okruženjima. Njezini radovi prikazivani su na raznim mjestima u Nizozemskoj (uključujući Cultura Nova festival) i Belgiji.  STILL projekt snažno progovara tišinom naročito u proživljenoj situaciji izolacije. U posljednjoj godini ovog četverogodišnjeg projekta, nitko nije mogao ni zamisliti da će se svijet praktički zaustaviti i da će se prekinuti nit suradnje sa zajednicom Mrkoplja.

"STILL.Mrkopalj" stoga predstavlja komentar i virtualni nastavak predhodnih rezidencijalnih boravaka umjetnika u Mrkoplju.   Produkciju omogućuju i Fond scenskih umjetnosti NL, pokrajina Limburg, općina Maastricht, C-TAKT, Klooster Wittem, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg i BankGiro Loterij Fonds, Cultura Nova i Centriphery. Program susjedstva Delnice EPK provodi se u okviru EU projekta Centriphery sufinanciranog programom Europske unije - Kreativna Europa.


(Iva Balen)

31. 5. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble