Urban Cult
Izložbe
marketing

inFLUence se nastavlja

Festival likovnih umjetnosti – FLU – inFLUence se nastavlja!
02.06. 2020. u 18.00 sati „Boja, linija – skica za pokret” - predavanje s radionicom Josipa Bubaš, izvedbena umjetnica i povjesničarka umjetnosti. Bavi se spajanjem izvedbene teorije i prakse. Doktorirala je na In­terdisciplinarnim humanističkim znanostima Sveučilišta u Zadru s temom Tjelesnost izvedbe i izvedba tijela.   Predavanje i radionica  bave se odnosom likovnog i tjelesnog, pri čemu promatramo tijelo kao ishodište percepcije i akcije. Predavanje se bavi filozofijom utjelovljenja, kao i metaforama koje stvaramo na temelju tjelesnih iskustava i vanjskih podražaja. Na radionici iskustveno primjenjujemo i izokrećemo teorijske postavke, analizirajući pojedino djelo, uspostavljajući s njim kontakt i prevodeći ga u jezik tijela.  

Maksimalni broj polaznika je 12 osoba. Obavezna prijava, imenom i prezimenom uz telefonski kontakt, do 1. lipnja u 12 sati na e-mail: vedrana@kuctravno.hr       

05.06. 2020. u 18.00 sati Krivo srastanje – o fotografijama Ivana Posavca i Mije Vesovića iz Zbirke fotografija MSU” Leila Topić je rođena u Zagrebu (1972.) gdje je završila Povijest umjetnosti i Komparativnu književnost pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon završenog studija radila je kao slo­bodna kustosica te likovna kritičarka. Trenutno radi u zagrebač­kom Muzeju suvremene umjetnosti kao viša kustosica koja skrbi za Zbirke fotografije, filma i videa i medijske umjetnosti.

Predavanje kustosice Leile Topić predstavit će izbor iz radova Milisava Vesovića i Ivana Posavca,  iz Zbirke fotografije MSU-a.  Spomenuti su autor, krajem  sedamdesetih i početkom osamdesetih, bili članovi neformalnog studija odnosno autorskog tandema MO (Meko okidanje), a danas dvojica među najistaknutijim autorima koje se često veže uz pojam tzv. "Poletove škole fotografije“. No, čak i ako se suglasimo da su oko Poleta bili okupljeni raznoliki autori koje se ne može podvesti pod jedan pristup ili stilski izraz (uz Posavca i Vesovića tu su Andrija Zelmanović, Šime Strikoman, Siniša Knaflec, Goran Pavelić Pipo, Dražen Kalenić, Danilo Dučak, ali i “suputnici” Jasmin Krpan, Fedor Vučemilović...) ostaje činjenica koja ih objedinjuje: nesumnjiva važnost Gorana Trbuljaka kao art direktora i grafičkog urednika. Zašto te fotografije i danas plijene pažnju doznat ćete iz predavanja kustosice Leile Topić temeljenom na njezinoj izložbi „Krivo srastanje“.     

Sama izložba se može razgledati radnim danom od 10 do 15 sati.


(Vedrana Prlender)
29. 5. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble