Urban Cult
Kazalište
marketing

Teatar &TD sezonu privodi kraju otvaranjem Ljetne pozornice i s tri pretpremijere!

Hamlet za svakoga, Važnije polovice i Katalonac tri su reprizne predstave koje će publika moći pogledati nakon gotovo dva i pol mjeseca pauze, kao i tri pretpremijerna naslova: Branko Ružić: Donor, Olja Lozica: Dobro je ništa i Tom Stoppard: Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi.
Izvedbe kreću 27. svibnja, a raspored provjerite službenim stranicama &TD-a. Obzirom na trenutnu situaciju i propisane mjere, Atrij Teatra &TD-a nametnuo se kao jedan od vanjskih izvedbenih prostora u kojem će publika moći pratiti dvije novije predstave s repertoara, Hamlet za svakoga Sebastina Seidela te Važnije polovice autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović u koprodukciji s Teatrom Mašina igre. Katalonac, predstava redatelja Ivana Penovića, koja posljednje dvije godine svakom izvedbom postavlja nove kazališne standarde, ostaje u svome originalnom prostoru, Velikoj dvorani &TD-a, ali naravno sa smanjenim kapacitetom, kao i prva dva navedena reprizna naslova. 

Postojeći izvedbeni uvjeti ne zadovoljavaju potrebne kriterije za izlazak planiranih premijera u smislu punog kapaciteta gledališta, nužnog za prvo javno izvođenje. Unatoč tim preprekama, izlazimo s tri pretpremijere do kraja sezone, a premijerno, u punom sjaju, najesen, pojasnio je voditelj &TD-a, Vedran Hleb. Prva pretpremijera 16. lipnja, potresna je dijaloška drama Donor splitskog autora Branka Ružića, u režiji nagrađivane redateljice Nine Kleflin. 

U predstavi glume Dijana Vidušin i Saša Anočić kojemu je ovo, kao i redateljici Kleflin, prva suradnja s &TD-om. Redateljica postavlja intimnu dramu o ljudima koji su prošli ratna stradanja, o onima koje je rat obilježio i promijenio.  Također nagrađivana autorica i redateljica Olja Lozica vraća se u Teatar &TD nakon pet godina s predstavom Dobro je ništa u kojoj se bavi temom depresije u suvremenom društvu. Predstavu nosi četvero mladih glumaca: Deni Sanković, Romano Nikolić, Andrea Špindel i Aron Aleksej Ljevaković

Pretpremijera će se održati 29. lipnja. Redatelj Marko Juraga, nakon gotovo 50 godina, na kazališne daske Velike dvorane &TD-a, postavlja kultnu dramu Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi autora Toma Stopparda, u kojoj su na tim istim daskama 1971. briljirali Ivica Vidović i Rade Šerbedžija. Dvojicu glavnih protagonista utjelovit će glumci Domagoj Janković i Pavle Vrkljan uz igru Borka Perića, Dominika Čička, Ivana Pašalića te Bernarda Tomića. Riječ je o koprodukciji &TD-a s Aplauz Teatrom s kojom i završavamo sezonu u srpnju. Veselimo se izvedbama uživo, poznatim, ali i novim licima na pozornicama našeg teatra, poručuju iz &TD-a. 

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (25 kuna za umirovljenike) dostupne su na blagajni &TD-a te na platformi ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima, a besplatne ulaznice za studente (uz predočenje studentske iskaznice) bit će dostupne na blagajni kazališta od 25. svibnja.   

Foto: Luka Dubroja
(Urban Cult)
25. 5. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble