Urban Cult
Izložbe
marketing

Osebujan ciklus SKICA akademskog slikara Damira Medvešeka

Akademski slikar Damir Medvešek, jedan od najpoznatijih hrvatskih umjetnika u inozemstvu, o čemu svjedoče brojne samostalne izložbe vani ali i kritike koje su popratile njegovu izlagačku djelatnost.
Naravno, tu je i njegov scenografski rad u HNK-u, rekli bi svakodnevni.   Istodobno, tu je Medvešekov kontinuirani rad u atelijeru, u kojem se prepušta vlastitim dilemama i neprekinutom slikanju.   

Posljednjih nekoliko mjeseci, boravka u atelijeru donijeli su Medvešeku realizaciju vrlo zanimljivog, izazovnog ali i intrigantnog ciklusa slika i crteža, izvedenih u vrlo različitim tehnikama vrlo širokog dijapazona motiva, jednostavno nazvanog Skice.   

Skice sadrži nekoliko dijelova, najprije ističemo niz portreta, glumačkih rola, studija, autoportret, situacija iz  života, na svakovrsnim podlogama, ponešto ulja i akrila u apstraktnim kompozicijama, s nekoliko zagonetnih struktura....    

Medvešek neprestano istražuje raznovrsna poticajna lica i njihove geste, grimase, njihovo ponašanje.   Slikar bilježi svijet oko sebe i ono što se vidi ali i ono što se ne vidi, tek pretpotavlja, zamišlja, konstruira kao stvarnost, kao mogući realitet.   

Novi ciklus Skica potvrđuje iznimnu crtačku vještinu Damira Medvešeka i svakako autorsku i glad i žeđ za novim idejama i slikama.                                                  

(Miroslav Pelikan)

21. 5. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble