Urban Cult
Izložbe
marketing

"MSU virtualna edukacija u povodu Međunarodnog dana muzeja 2020."

Muzeji diljem svijeta sredinom svibnja svake godine različitim tematskim aktivnostima obilježavaju Međunarodni dan muzeja. Zbog aktualnih epidemioloških mjera, ovogodišnje programe na temu „Muzeji za jednakost: različitost i uključivost“, muzeji su na preporuku ICOM-a odlučili „preseliti“ u virtualnu sferu te ih predstaviti u različitim online formatima.
Tako će i Muzej suvremene umjetnosti u ponedjeljak, 18. svibnja 2020., publici predstaviti svoja tri virtualna edukativna programa koja smo započeli provoditi tijekom perioda kada su na snazi bile stroge mjere izolacije i zabrane okupljanja. Riječ je o tri programa: MSU priručnik za početnike, MSU od doma i MSU mali i veliki.   

MSU priručnik za početnike ciklus je osmišljen sa svrhom da kroz primjere radova iz našeg fundusa te popratnim tekstom u kratkoj formi, na zanimljiv način publici predstavimo pojmove i umjetničke prakse s kojima se susreću prilikom posjeta Muzeju suvremene umjetnosti. Do sada smo kroz ciklus rastumačili 20-tak takvih pojmova, poput apstraktne, kompjuterske, konceptualne, kinetičke i luminokinetičke umjetnosti, performansa, op arta, konstruktivizma, enformela, ready-madea, pop arta, umjetničke knjige, hiperrealizma itd. 

Svrha ovog online projekta je ne samo educirati i informirati, nego i na pristupačan način širu publiku potaknuti na razmišljanje o suvremenoj umjetnosti i kulturi općenito. MSU priručnik za početnike može se pratiti putem Facebook stranice MSU edukacije, kao i na Instagram profilu MSU-a, a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, u ponedjeljak će cjelokupni ciklus biti dostupan za pregledavanje i preuzimanje putem web stranice Muzeja. Usto, publici  koja vjerno prati naš Priručnik predstavit ćemo i novi pojam – video umjetnost.    

MSU od doma edukativan je program kojega smo pokrenuli kako bismo širu publiku potaknuli na istraživanje i upoznavanje umjetnika koji su svojim smjelim idejama, slobodnim duhom i djelima ostavili značajan trag na području suvremene umjetnosti. Kroz radove Tomislava Gotovca, Petra Dapca, Jurja Dobrovića, Vjenceslava Richtera, Almira Mavigniera, Ivana Picelja, Vladimira Bonačića, Miroslava Šuteja, Borisa Bućana, Mladena Stilinovića, Julija Knifera, Ines Matijević Cakić, Dalibora Martinisa i Ivana Ladislava Galete, publiku nastojimo motivirati da umjetničke prakse i ideje ovih umjetnika koriste kao inspiraciju za vlastiti kreativni izričaj. Stoga vas pozivamo da u ponedjeljak pratite Facebook stranicu MSU edukacije, kao i web stranicu MSU-a putem kojih ćemo predstaviti i novi „umjetnički par“: Ivana Kožarića i Mirosława Bałku.   


Obiteljski program MSU mali i veliki uključuje zajednički angažman djece i roditelja, odnosno baka i djedova ili teta i stričeva. Program se tijekom situacije vezane uz epidemiju koronavirusa svaki vikend odvijao virtualno putem Facebook stranice MSU edukacije

Pripremali smo različite kreativno-edukativne zadatke vezane uz izložbe i radove iz Muzeja, a koje su članovi obitelji mogli napraviti zajedničkim snagama iz sigurnosti vlastitog doma. U povodu Međunarodnog dana Muzeja, cijeli program malih i velikih bit će dostupan na web stranici Muzeja, a očekuje vas i posve novi zadatak – pogledajte animirani film Surogat Dušana Vukotića i, poput velikana animacije, osmislite priču o vašem imaginativnom ljetovanju uz kratku ljubavnu priču.

(Urban Cult)
16. 5. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble