Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba ''Behind the scenes''

Na Međunarodni dan muzeja, u ponedjeljak, 18. 5. 2020., u Gradskoj galeriji Striegl biti će otvorena izložbu pod nazivom ''Behind the scenes''.
Izložba je zamišljena kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala Re:Think Sisak, koji se kroz protekle četiri edicije pozicionirao kao jedna od središnjih kulturnih/umjetničkih manifestacija u gradu Sisku. Sisak je na ovaj način postao prepoznatljiva lokacija na međunarodnoj mapi ulične umjetnosti i umjetnosti u javnom prostoru.
 

Na jednom mjestu, kroz izbor fotografija dobit ćete uvid kako su nastajali sisački murali, od prve festivalske edicije sve do prošlogodišnjeg izdanja. U sklopu izložbe moći ćete vidjeti detalje svega onoga što se odvijalo ''iza scene''. Cilj je ovom izložbom upoznati javnost s procesom nastanka murala kao i ukazati na sve dimenzije interakcije nastajanja ovakvog umjetničkog oblika u javnom prostoru, uvijek u neposrednoj suradnji s lokalnom zajednicom i ljudima.

Obzirom da je ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja - ''Muzej za jednakost: različitost i uključivost'', dobili smo idealan povod da ukažemo na sve dobrobiti i pozitivne učinke umjetnosti u javnom prostoru i stvaranja jedinstvenog muzeja/galerije na otvorenom koja je jednako dostupna svima i isto tako jednakim intenzitetom progovara i ukazuje kako je na jednom mjestu, u javnom prostoru grada, moguće obuhvatiti i pomiriti različitost i uključivost.

Izložba će biti otvorena za javnost od ponedjeljka, 18/5/2020, i moći ćete je doći pogledati u radnom vremenu Gradske galerije Striegl.


(Alma Trauber)

16. 5. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble