Urban Cult
Kazalište
marketing

Članovi riječkog opernog zbora snimili skladbu Ivana Matetića Ronjgova

U sklopu online programa “Zajc uz vas” (https://www.facebook.com/ZajcRijeka/, dan uoči 140. obljetnice rođenja Ivana Matetića Ronjgova, članovi muškog opernog zbora HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i u uvjetima razdvojednosti snimili su skladateljvu skladbu “Bilo vavik veselo” ( https://www.youtube.com/watch?v=xa8FlMek_Rg).
Budući da umjetnost ne priznaje daljinu i poništava granice, ona  je članove zbora ujedinila i u ovom vremenu nedaće, kroz zvuke zavičaja otete zaboravu trudom jednog čovjeka. Skladatelja Ivana Matetića Ronjgova. 

Stvarajući na temeljima izvornog i jedinstvenog kulturnog nasljeđa, našeg dragulja koji se nalazi na popisu svjetske nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a – pjevanje i sviranje na istarskoj ljestvici – skladao je djela koja se smatraju biserima kako hrvatske, tako i svjetske zborske a cappella literature.

Veliki motiv u ostvarenju ove izvedbe u otežanim uvjetima bile su i riječi samog skladatelja „... pokazati i dokazati čitavomu svijetu da je i naša istarsko-primorska muzika isto tako dostojna koncertnoga podija kako svaka druga, a možda još i više od toga jer je originalna.“. 

Stoga su ovu Matetićevu skladbu optimističnog naslova članovi muškog zbora “Zajca” posvetili 140. godišnjici njegova rođenja koja se navršava 10. travnja, najavljujući, nadajmo se u skoroj budućnosti, i koncertno obilježavanje obljetnice našeg velikog skladatelja. A do tada, poslušajte ovu skladbu na mrežnim stranicama i društvenim mrežama HNK Ivana pl. Zajca i svakodnevno pratite nove programske sadržaje “Zajc uz vas”.   

(Milena Jerneić)

10. 4. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble