Urban Cult
Izložbe
marketing

Isprepletenost kolora Mladena Žunjića

Unatoč vrlo opsežnom opusu, slikar Mladen Žunjić i dalje žestoko istražuje svoje omiljene motive, uronjene u pulsirajući kolor na velikom formatu u ulju i akrilu.
Čini se, koliko više i strastvenije slika, toliko je  i više izazova, privlačnih motiva, dominirajućih boja.   Gibanje energije i nadalje je Žunjićev zaštitni znak, njegove slike emaniraju snažne silnice ,koje neprestano izviru ispod boja.   

Doista, Žunjićeve slike doslovno dišu, žive, prepune aktivnog vitaliteta.  

Riječ je o kompleksnom opusu, zasebnoj imaginaciji živoga svijeta, specifičnog i vrlo originalnog.   

Katkada su u prvom planu odnosi dominantnih boja s naizgled prevladavajućom kolorističkom paletom ili je pak u pitanju trenutak eksplozije kretanja u kojem se cijeli svemir motiva preobrazuje u nešto posve drugo,novo.   

Veliki format vrlo je pogodan za ovo aktivno slikarstvo snažnih poteza Mladena Žunjića, stoga ne čudi okretanje, približavanje autora sve većim formatima i njegovim teško mjerljivim mogućnostima.    

Ponekad se slikar služi poznatim temama i na svoj ih osebujan način preoblikuje i stvara izvorno djelo, komentirajući trenutak života, geste pojedinaca, riječi izgovorene ili prešućene, misli i sjećanja.   

Ne sjećam se da sam vidio Žunjićeve dvije iste ili vrlo slične slike, ne, nema ih.   Sve Žunjićeva slike čvrsto su međusobno povezane,motivom,bojom, idejom, neumornim istraživanjem                                      


(Miroslav Pelikan)
29. 3. 2020.       
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble