Urban Cult
Glazba
marketing

“Kaj nebi bilo” dobro da poslušamo novi Ogenj?

Zreliji i produkcijski moćniji, Ogenj će poharati glazbenu scenu novim punk-folklor ludilom   
Bend koji je svojim prvijencem osvojio dva Porina, ovaj put se vraća zreliji i produkcijski moćniji, spreman poharati glazbenu scenu neponovljivom energijom. Novi singl i fantastičan prateći video spot snimljen je u suradnji s Folklornim ansamblom Koprivnica i u njega je utkan niz elemenata jedinstvene nematerijalne kulturne baštine. Jednostavna stvar, zapakirana u polka poskočice sa zaljubljivom temom na violi i urnebesnom gitarskom solažom u punk maniri – “Kaj nebi bilo” ugrijat će srca snažnije od proljetnog sunca. Predstavljeni singl ujedno je najava drugog studijskog albuma benda u nakladi diskografske kuće Dancing Bear.

Iz prvih taktova pjesme otkrivamo da Ogenj još jednom pije s tradicijskih izvora, a djevojke i mladići Folklornog ansambla Koprivnica nas grlenim pjevanjem u jednostavnom dvoglasju pozivaju da krenemo na ovo kratko i intrigantno putovanje. Glazbene vinjete pjesme “Kaj nebi bilo” kulminiraju u snažnom, upečatljivom refrenu testiranom na pozornicama diljem regije i šire, kojeg su među ostalima uglas pjevali Sinjani na svojoj kuli Kamičku, ali i Nijemci u Hamburgu te Poljaci u podnožju Karpata.
Prateći video spot još jednom spaja tradiciju i modernizme. U ritmove “Kaj nebi bilo” ukomponirani su koraci čardaša, specifičnih vrtnji u kolu i poznatih podravskih podbijanja. Svi ti plesni elementi specifični su kako za Podravinu, tako i veći dio alpske etno zone Hrvatske. Članovi Folklornog ansambla Koprivnica nose narodnu nošnju Koprivničkog Ivanca, jedinstvenu i prepoznatljiviju podravsku nošnju koju krasi poseban ivanečki vez čije je umijeće izrade zaštićena nematerijalna kulturna baština Hrvatske i koju s ponosom prezentiraju i van granica Lijepe naše.

Ogenj je i u ovom video uratku nastavio vrlo uspješnu suradnju sa Studijom Jeka, Marka Čordaša, dok im se ovaj put u produkciji i snimanju pridružio i Marko Dalić iz Red Eye View studija. Scenarij u suradnji s bendom potpisuje Marko Čordaš, kao i montažu i dio snimanja.

"Tehnički smo snimanje podijelili u dva dana i snimali u gotovo nemogućim uvjetima. Snažan vjetar nosio je pijesak, radio probleme s dronom, no donio je i fantastične kadrove šešira koji bježe s glava, suknje i podsuknje bolje su se vrtjele…! Imali smo i situacije s divljači, „inspekciju“ na terenu i zabranu snimanja, vlakove i pune vagone, a na kraju i posjet letjelice s pilotom”, oduševljeno su nam prepričavali Ogenj.

Kaj nebi bilo dobro da pogledamo spot?
Ogenj & FA "Koprivnica” - Kaj nebi bilo

Album "Si kak jen", na kojem će se naći upravo objavljeni singl, predstavlja plod kontinuiranog rada i nebrojenih kilometara provedenih na turnejama po Europi na kojima su izgradili pjesme koje će ovom prilikom objediniti u jedinstvenu cjelinu. Ogenj će ovim albumom, čije su snimanje i produkciju još jednom povjerili iskusnom Anti Prginu - Surki, predstaviti jednu novu dimenziju sastava, što kroz nove članove benda, što kroz intenzitet i slojevitost novih pjesama. 

Za više informacija, Ogenj pratite na njihovom službenom Facebooku i Instagramu te slušajte na digitalnim platformama Deezeru i Google Playu.


Foto: Marko Čordaš

(Urban Cult)
23. 3. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble