Urban Cult
Cool tura
marketing

Otkazuje se program u Pogonu u ožujku

Zbog razvoja situacije vezane za širenje korona virusa, odlučeno je da se otkaže ostatak programa planiranog za ožujak u Pogonu. Ovisno o daljnjem razvoju situacije odlučit će se i o daljnjem (ne) održavanju programa o čemu će biti objavljene obavijestiti.
U ovim danima samoizolacije, nudi se nekoliko sadržaja koje možete pratiti online. Prije nešto više od godine dana prikupljena je arhiva dokumentacijskog materijala programa u Pogonu. Što se sve dešavalo u posljednjih 10 godina rada Pogona, tko je sve nastupao i kako se Jedinstvo transformiralo možete saznati kroz fotografije, programske materijale i medijske članke u Pogonovoj arhivi. Arhivu su sastavili Ivana Cencelj, Pero Kusalo i Tatjana Vukadinović, a tehnički postavio Nikola Plejić. 
Ako imate materijale koji nisu uključeni u arhivu - slobodno ih pošaljite.

Prošli tjedan je zbog korona virusa otkazan Reshape Intensive Zagreb, konferencija na kojoj se trebalo ugostiti 80 umjetnika i kulturnih radnika iz Europe i Južnog Mediterana. Umjesto fizičkog sastajanja, radni dio konferencije održan je online i na taj način testirani su alternativni model rada u novim okolnostima restriktivne mobilnosti. Još uvijek slažu se dojmovi i zaključci koji će uskoro biti objavljeni na stranici projekta. 

U međuvremenu vas pozivamo da se pobliže upoznate s nekim aktivnostima koje se provode u sklopu Reshape projekta. Možete detaljnije istražiti Direktorij alternativnih organizacijskih praksi koji mapira organizacije, inicijative i pojedince iz Europe i Južnog Mediterana koji djeluju na području suvremene umjetnosti i kulture. Tijekom projekta intervjuirane su neke od tih organizacija, kao i drugi pojedinci koji kroz svoj rad prakticiraju nove, alternativne, radikalne i rubne metode organiziranja i funkcioniranja. Intervjue možete pogledati ovdje.   

Dok nas korona još nije pogodila, realizirano je nekoliko programa u sklopu Participativne Pogonove sezone. Ako ih niste imali prilike vidjeti (a znamo da sada ionako nećete nikuda :-)) evo prilike da barem virtualno posjetite dvoranu Jedinstva. Pogledajte video dokumentaciju s audiovizualne izvedbe Panacea /( pjesme i napitak nastale kao rezultat istraživanja kontaminiranih tla i voda; videodokumentaciju s izložbe Raštimavanje / Fantazme, nastale kao amalgam dvaju rada – ciklusa Raštimavanja Teute Gatolin te rada Ive Korenčić Prema Fantazmi; te videodokumentaciju interaktivne, kinetičke instalacije M 24, umjetnika Filipa Borellija koja istražuje estetiku univerzuma kroz gibanje mikro čestica u vodi.   
S obzirom na to da ne znamo u kojem vas je stanju ova situacija zadesila te da ne znamo ni koliko će ista trajati, nismo sigurni je li primjerenije da kažemo "Uživajte ako imate priliku usporiti malo sa životom" ili pak "Držite se i nadamo se da će brzo proći". Koja god opcija vam je draža - perite ruke i pazite na sebe i druge!   
Pozdrav od ekipe iz Pogona
19. 3. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble