Urban Cult
Cool tura
marketing

Besplatna afterwork radionica "Jestivi kvart"

Pozivamo sve zainteresirane da se priključe uzbudljivoj dvodnevnoj radionici Ane i Veljka Armano Linta "Jestivi kvart", koja će se održati 19. i 20. ožujka 2020. godine u Hrvatskom dizajnerskom društvu, Boškovićeva 18, u Zagrebu. 
Cilj radionice je pokušati iznaći dizajnerska rješenja koja će olakšati nadilaženje izazova pri stvaranju jestivog kvarta.    

Voditelji Ana Armano Linta i Veljko Armano Linta

Broj polaznika Predviđeno je 10 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta. Radionica je besplatna! 

Termin održavanja 19 i 20. ožujka 2020. godine od 17.00 do 20.00 h. Radionica traje dva dana. 

Lokacija Hrvatsko dizajnersko društvo Boškovićeva 18 10 000 Zagreb 

Opis radionice Ideja jestivog kvarta zvuči tako dobro: Hrana na dohvat ruke, bez pakiranja, transporta i posrednika. Jestivo zelenilo posvuda, od parkova i uličnih drvoreda, do krovova i dalje, društveni život koji buja i šareni se. Međutim, uspješnih je primjera, premda postoje, još uvijek malo. Ova će radionica, nakon uvoda u potrebu za jestivim kvartovima i njihovim velikim, lokalnim i globalnim prednostima, analizirati uspješne primjere iz inozemstva. A zatim će se okrenuti našem specifičnom društvenom kontekstu i pokušati iznaći dizajnerska rješenja koja će olakšati nadilaženje izazova pri stvaranju jestivog kvarta: Od pitanja vlasništva, solidarnosti i raspolaganja zajedničkim dobrom, do pitanja urbarhitekture, dizajna opreme u eksterijeru, ergonomije, atmosfere i inkluzivnosti, i naravno, “primijenjene umjetnosti” regenerativne poljoprivrede. 
Sažete biografije voditelja Ana Armano Linta (Zagreb, 1990.): Kulturna kreativka, dizajnerica i edukatorica, završila je Studij dizajna u Zagrebu te se dodatno educirala u području dizajna za održivost u četiri dimenzije (Gaia EDE). Sa suprugom vodi Studio Armano Linta za arhitekturu, dizajn interijera i produkt dizajn. Nagrađivana je za projekte koji su edukativni, društveno i ekološki održivi (igre Opip i Shum, stolić Tilty). U svom radu nastoji ostvariti interakciju čovjeka i predmeta, dovesti u pitanje način na koji percipiramo svoju okolinu te potaknuti na promišljanje. Dosadašnje pedagoško iskustvo uključuje osmišljavanje, vođenje i facilitiranje različitih radionica i programa: dizajnerske radionice za djecu (HDD, Global Childeren's Designathon, Kulturni Centar Trešnjevka), višednevni programi iskustvenog učenja za djecu, mlade i odrasle (Outward Bound) te ljetna škole za mlade (United World Colleges). Diplomirala je na temu utjecaja okoline na obrazovni proces te sa svojim radovima sudjelovala na dvije pedagoške konferencije (Dani Mate Demarina te Dijete, igra i stvaralaštvo). 

Veljko Armano Linta (Zagreb, 1983.): Kulturni kreativac, arhitekt i edukator, završio je Arhitektonski fakultet u Zagrebu i obrazovne programe Gaia Education (Design for Sustainability, Ecovillage Design Education, Training of Trainers i SDG Multiplier) te je certificirani Gaia trener. Sa suprugom vodi Studio Armano Linta za arhitekturu, dizajn interijera i produkt dizajn te se uz to bavi i prevođenjem i edukacijom. Dosadašnje pedagoško iskustvo uključuje osmišljavanje, vođenje i facilitiranje različitih radionica i programa. Veljko je facilitirao dizajnerske radionice (Hrvatsko dizajnersko društvo – Dizajnerska početnica), rezidencijalne programe za mlade (United World Colleges Short Course), participativne radionice i webinare o Ciljevima održivog razvoja (Vestigium, Arhitektonski fakultet, Pro l-Klett). 

  Prijavnica 

 Kontakt Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos@dizajn.hr ili 091 233 3360.

Molimo sve sudionike i sudionice radionice da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i da izbjegavaju bliži socijalni kontakt. U slučaju pojave respiratorne bolesti i/ili povišene temperature (veće od 37.5 C), molimo vas da nas o tome pravovremeno obavijestite i ne dolazite na radionicu. 

— Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje polaznik daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri. 

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb. Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

(HDD)
16. 3. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble