Urban Cult
Film
marketing

Kino klasik u Art-kinu: "Do posljednjeg daha" Jean-Luca Godarda

Na veliko platno Art-kina stiže manifestno djelo francuskog novog vala, gangsterska melodrama Do posljednjeg daha (1960.), cjelovečernji prvijenac Jean-Luca Godarda koji je utabao novi smjer svjetske kinematografije.
Program Kino klasik u ožujku u Art-kino donosi projekciju jednog od najutjecajnijih filmova francuske, ali i svjetske kinematografije – Do posljednjeg daha Jean-Luca Godarda – u četvrtak, 12. ožujka u 19 sati. Uvod u film daje kulturolog Boris Ružić.   

Manifestno djelo francuskog novog vala u svijet pokretnih slika uveo je čitav niz novih filmskih postupaka poput citatnosti, brisanja žanrovskih granica, ispreplitanje igranog i dokumentarnog, pokretnog snimanja iz ruke, brisanja četvrtog zida, radikalnih montažnih rješenja (tzv. montažni skokovi) te je preteča emancipacije mladih i revolucionarnog mentaliteta koji je došao do izražaja potkraj šezdesetih godina.   

Ova gangsterska melodrama zbiva se u Parizu, a protagonisti su sitni francuski lopov Michel Poiccard (Jean-Paul Belmodno) i mlada studentica Amerikanka Patricia (Jean Seberg) koja želi postati novinarka. Mladić se zaljubljuje u studenticu, ali ga ona odbija, jer se veza s nepodobnim tipom ne uklapa u njezine životne planove. Ipak, očara je mladićeva iskrenost, oduševljenje i bezgranična zaljubljenost pa ona ostaje s njim čak i pred policijskom potjerom. Scenarij filma Goadordova je adaptacija originalne priče Françoisa Truffauta.    

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.    

Više potražiti na https://www.art-kino.org

(Marta Ban)

10. 3. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble