Urban Cult
Književnost
marketing

Dobitnik NIN-ove nagrade Saša Ilić u Booksi

U Booksi će 14. ožujka u 18h gostovati Saša Ilić koji je za roman "Pas i kontrabas" (Orfelin) u siječnju nagrađen prestižnom NIN-ovom nagradom za najbolji roman na srpskom jeziku u 2019.
"Pas i kontrabas" prema ocjeni žirija je, uz nekoliko drugih romana, pokazao da je konačno došlo do "oporavka srpske književnosti". Riječ je o kompleksnom i višeslojnom romanu u kojem se vrlo vješto isprepleću različita vremena i prostori, male i velike povijesti, egzistencijalno-naturalistički i melankolično-poetički ritmovi. Razgovor će biti fokusiran na nagrađeni roman i njegova značenja, glazbu, jezik, revoluciju i melankoliju, moć književnosti i udio političkoga u umjetnosti. Osim toga, Katarina i Saša razgovarat će o stanju u srpskoj književnosti i kulturi koje se jasno zrcali i u polemici izazvanoj dodjelom NIN-ove nagrade Saši Iliću. 
 
Razgovor će voditi književna kritičarka i publicistica Katarina Luketić.  

Saša Ilić (1972., Jagodina, Srbija) pisac je i urednik. Bio je jedan od pokretača i urednika književnog priloga "Beton" u novinama "Danas" (2006.-2013.). Nakon raspada redakcije, osnovao je s Alidom Bremer list "Beton International" koji povremeno izlazi uz njemačke novine "Tageszeitung" i "Frankfurter Rundschau". Jedan je od urednika Međunarodnog književnog festivala POLIP u Prištini. Redovito piše za portal "Peščanik" i "ELit", a zaposlen je u Narodnoj biblioteci Srbije. Objavio je knjige priča "Predosećanje građanskog rata", "Dušanovac" i "Lov na ježeve" te romane "Berlinsko okno", "Pad Kolumbije" i "Pas i kontrabas", koji je objavila je izdavačka kuća Orfelin iz Novog Sada u ediciji nazvanoj "Noć republike".   

Foto: Jetmir Idrizi

(Ivana Dražić)
9. 3. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble