Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba: EkoTehnologija-Posveta Kargo kultovima

HDLU Osijek - Galerija Kazamat poziva na otvorenje samostalne izložbe Ivana Midžića”EkoTehnologija-Posveta Kargo kultovima”. Otvorenje izložbe održat će se 7. ožujka 2020. godine u Galeriji Kazamat, s početkom u 20 sati.
Zašto se Pinocchio vratio u svoje drvo
ili low-tech Ivana Midžića


Nismo mi ti koji potvrđujemo ili poričemo nešto u materijalima. Materijal sam po sebi potvrđuje ili poriče nešto u nama.
Baruch Spinoza

Daljinski upravljač od drveta. Televizor od drveta. Generator od drveta. Transformator od drveta. Fliper u nijansama jelovine. Punjači mobitela sa žicom od špage, ispunjeni finim česticama drvenih vlakana. Turbine koje proizvode samo drvenost ili samo umjetnost, ali ne rade na električnu energiju. Kompletna sfera proizvodnje energije „prevedena“ je u materijal drveta. Svježe ispiljenog, čistog od ogrebotina i crvotočina, zdravog i čvrsto pritegnutog, bez vidljivih poskliznuća ljudske ruke.
Čini se da je drvena pozornica naših „nezamjenjivih“ novih tehnologija u radu kipara Ivana Midžića postala pozornica drveta. Nastupaju drveni generatori, drveni motori, drveni mobiteli, drvene nintendo konzole. Kipar je uložio puno truda da ostane maksimalno vjeran high-tech predlošku, ali sada izvedenom u low-tech materijalu.

(...)

Odradek, Pinokijeva cjepanica, daljinski upravljač od blizinskog stabla…Nećemo dovršiti igru. Nećemo pristati na tehnologiju definicija i definiranje isključivo tehnologijom. „Nisi gadžet“, kako glasi čuveni filozofski mainfesto muzičara i programera Jarona Laniera iz istoimene knjige. Ovo nije samo doba metalnog oružja i plastičnog voća.
Ovo je i drveno doba.

Nataša Govedić

BIOGRAFIJA
Ivan Midžić, rođen 6. travnja 1976. godine u Osijeku. Diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Šime Vulasa 2002. godine. Magistrirao na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani 2007. godine u klasi prof. Jože Baršija. Član HDLU Zagreb i HZSU-a. Osim kiparstvom i konceptualnom umjetnošću bavi se i dizajnom nakita. Redovito izlaže na samostalnim i skupnim izložbama.

RADNO VRIJEME GALERIJE KAZAMAT:srijeda, četvrtak i petak od 17 do 20 sati
subota i nedjelja od 10 do 13 sati
ili prema prethodnoj najavi


(Urban Cult)
27. 2. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble