Urban Cult
Film
marketing

Prezentacija filmova Putujućih filmskih radionica

Prezentacija filmova Putujućih filmskih radionica, u organizaciji Art-kina i u sklopu Dječje kuće, jednog od programskih pravaca Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održava se 27. veljače u Art-kinu s početkom u 18 sati.
Tom prigodom na veliko platno Art-kina stižu kratki filmovi snimljeni u protekle dvije i pol godine u osnovnim školama Gelsi, Pećine, Nikola Tesla, Podmurvice, Kozala i Srdoči.   Putujuće filmske radionice projekt su koji je Art-kino pokrenulo u jesen 2015. godine. 

Ideja vodilja cjelokupnog projekta prenošenje je praktičnih znanja potrebnih za snimanje dokumentarnog ili igranog filma djeci i mladima osnovnoškolskog uzrasta, počevši od odabira same teme filma, sastavljanja kratkog sinopsisa i scenarija, stjecanja osnovnih znanja o filmskim izražajnim sredstvima (kadar, filmski plan, rakurs), snimanja i montaže snimljenog materijala.   

Time se pokušava zainteresiranim učenicima omogućiti uvid u sve produkcijske i postprodukcijske faze filma kako bi se, u konačnici, potaklo kreativno izražavanje djece i mladih kroz aktivno uključivanje u proces stvaranja filmova te oživila djelatnost školskih filmskih družina i klubova.

Do sada je provedeno ukupno deset radionica u kojima je sudjelovalo preko 130 djece i mladih iz riječkih osnovnih škola. Snimljeno je 11 kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, a u Art-kinu održava se posebna projekcija osam filmova nastalih u razdoblju od 2017. do 2020. godine.   

Putujuće filmske radionice održavaju se u okviru Dječje kuće, jednog od programskih pravaca Rijeka 2020 - Europske prijestolnice kulture.


(Marta Ban)

25. 2. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble