Urban Cult
Književnost
marketing

Predstavljanje romana Ive Gjurkin: Lila

Predstavljanje romana Ive Gjurkin Līlā održati će se u petak, 21. veljače 2020. u 19 sati u Booksi, Martićeva 14 d, Zagreb. Knjigu će uz autoricu predstaviti sveučilišni nastavnik indijske književnosti i jezika Krešimir Krnic i urednica Ivana Rogar.
Roman prevoditeljice i indologinje Ive Gjurkin Līlā priča je o odrastanju dvojice prijatelja, ali bildungsroman o samo jednom od njih. Gjurkin se vješto probija kroz njihovo djetinjstvo i mladost, dodirujući važne točke sazrijevanja, da bi progovorila o pronalaženju unutarnjeg mira i zadovoljstva samim sobom putem indijske filozofije o igri. 

Autoričino je pismo sigurno, kao da je napisala već stotinjak knjiga. Pripovijedanje je odmjereno i precizno, bez manjkova i viškova, uronjeno u društveni kontekst, a opet usredotočeno na bitno i pogođeno kod svake riječi. Autorica također ostvaruje besprijekornu cjelinu, a sve to prožimajući roman bogatom i dubokom indijskom filozofijom što odnos apsoluta i pojedinca, toliko važan za ovaj roman, približava i manje znatiželjnom čitatelju. Iako je riječ o prvijencu, Iva Gjurkin je napisala djelo zavidne kvalitete.

(Urban Cult)
19. 2. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble