Urban Cult
Kazalište
marketing

Vama glumimo u veljači: Kakva ti je žena - takav ti je život i Avijonko se ženi

Peta sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanog pod nazivom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 21. veljače 2020. godine, s početkom u 19.30 sati, i to hit komedijom Kakva ti je žena - takav ti je život (16+), nakon koje 22. veljače slijedi predstava za djecu Avijonko se ženi (3+) Gradskog kazališta Scena Gorica, čiji je početak najavljen za 11.00 sati.
Autorska predstava Dragana Marinkovića Mace Kakva ti je žena, takav ti je život krenula je s osvajanjem regije, što znači da su ulaznice za premijere u Zagrebu, Splitu, Beogradu, Sarajevu, pa čak i Beču bile rasprodane u tren oka, a oduševljena publika u svakom od tih gradova tražila je kartu više. U nepuna dva mjeseca igranja, Maca je napunio tridesetak dvorana, a predstavu je dosad pogledalo više od 40.000 ljudi. I krčka je publika tako došla na red da uživa u priči o muško-ženskim odnosima i surovoj svakodnevnici s poučnom porukom o tome kako je smisao života upravo ljubav. 

Na sebi svojstven način, Maca je ovu simpatičnu predstavu postavio u formi priče o čovjeku koji se odmah nakon razvoda, i nakon što ga žena izbaci iz kuće, zaputi u kafić, gdje s njegovim stalnim posjetiteljima odluči podijeliti svoju životnu priču. I ova, peta po redu, Macina autorska predstava izaziva bolove u trbuhu i veliku količinu suza, i to naravno od smijeha! Volimo li da nas vole ili volimo da volimo? Koliko brak mijenja odnos dvoje ljudi i samu vezu? Što je potrebno za skladan brak? Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja o odnosu muškarca i žene, Maca donosi na zaista originalan način! 

Ciklus dječjih kazališnih programa, dan kasnije, nastavlja Avijonko se ženi, dječji mjuzikl koji prati potragu simpatičnog Avijonka Ftičeka za njegovom odabranicom. Kroz putovanje glavnog junaka djeca s jezične strane upoznaju različite krajeve Hrvatske iz kojih su Avijonkove djevojke. Tako je Kravica Slavica iz Turopolja, Ribica Zlatkica iz Slavonije, Mačka iz Dalmacije, Duh Dušica iz Istre, dok je Helikopterica Ljubica Zagorka... Ovaj zabavan i pjevni kazališni komad i edukativnog je karaktera. Naime, njegova je namjera kroz različita narječja i dijalekte te standardni književni jezik upoznati djecu s bogatstvom hrvatskog jezika i njegovom baštinom. 

Također, kroz radnju se predstavljaju i običaji karakteristični za razne krajeve Hrvatske te se malene gledatelje upoznaje s našom tradicijom, a sve s ciljem osvješćivanja važnosti njezina očuvanja i poticanja poimanja različitosti kao vrijednosti. U predstavi autora Miljenka Muršića, čiju režiju potpisuje Frana Marija Vranković, glume Tena Pataky i Mirko Ilibašić, dok su scenografija i kostimografija djelo Marte Crnobrnje, a glazba Snježane Špehar i Damira Šimunovića.

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, s time da se ulaznice po cijeni od 50,00 kn, odnosno 30,00 kn za dječju predstavu mogu rezervirati mailom na kultura@gradkrk.net, telefonom na 051 220 041 iliti kupiti na blagajni neposredno pred početak predstave.

(Urban Cult)
17. 2. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble