Urban Cult
Glazba
marketing

Krenula je prodaja ulaznica za premijerni nastup Damira Imamovića u Rijeci!

Damira Imamovića s pravom nazivaju “kraljem sevdaha i revolucionarom ovog žanra, redizajnerom balkanskog blusea”. On je svestrani sarajevski pjevač, glazbenik rodom iz poznate sevdah obitelji, koji predstavlja novu generaciju tradicionalne bosanskohercegovačke glazbe.
Na svoj premijerni nastup u Rijeci dolazi u sklopu programa Povratak imaginacije koji udruga Kulturtreger organizira kao dio projekta Rijeke Europske prijestolnice kulture 2020, programskog pravca Kuhinja različitosti, a mjesto izvedbe je jedinstveno Art-kino Croatia. Uz Damira Imamovića kvartet čine, legendarni basist Greg Cohen (Tom Waits, Jon Zorn), Derya Türkan na kemencheu (instrument vrlo nalik guslama) i virtuozna violinistica Ivana Đurić.

Ulaznice po cijeni od 50kn dostupne su preko platforme Ulaznice.hr i na blagajni Art-kina Croatia koja se otvara sat vremena prije svake projekcije.
Ako ostane ulaznica, cijena na dan iznosi 75kn.
Članovi Filmskog kluba mogu kupiti ulaznice po cijeni od 40kn samo u kinu uz predočenje iskaznice.
Program Povratak imaginacije kustosica Adanie Shibli i Miljenke Buljević dvodnevno je književno umjetničko događanje koje u doba migracija i kriza propituje mogućnost nove imaginacije na Mediteranu te povratka, naoko, izgubljene sposobnosti zamišljanja manje čudovišnih manifestacija života. Kroz niz intervencija u rasponu od predavanja, režiranih čitanja, projekcija filmova do koncerta Damira Imamovića, međunarodni književnici i umjetnici (Iran, Švedska, Egipat, Njemačka, Maroko, Francuska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska) pokušat će naznačiti kako umjetnost može ocrtati putove koji sprečavaju da čudovišno lice povijesti izroni.

Povratak imaginacije je organiziran u partnerstvu s Art kinom Croatia i Distune promotion iz Rijeke. Program je dio festivala Revija malih književnosti koji Kulturtreger provodi u sklopu projekta Vektori kolektivne imaginacije s partnerima Multimedijalnim institutom, Kontrapunktom, Kuda.org, Glänta i Berliner Gazette uz potporu programa Kreativna Europa Europske unije.

(Ivana Dražić)
13. 2. 2020.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble